Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe din vară

În România, vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe din trimestrul al treilea al acestui an, adică în timpul verii,

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, este cel care a anunțat acest lucru.

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani, și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a spus Gheorghiță, la digi24.ro.

Citește și: Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 afectează la fel și copiii, și adulții

Medicul a mai precizat că s-au vaccinat deja câteva mii de tineri cu vârste de peste 16 ani.

„Erau și din etapa a doua, fiind cu boli cronice, câteva mii. Ne-am uitat și la această grupă de vârstă, cum ne-am uitat și la peste 100 de ani și erau câteva zeci de persoane vaccinate și m-am bucurat foarte mult”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Compania Pfizer a anunțat zilele trecute că vaccinul său anti-COVID-19 este 100% eficient în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton