Vaslui: Un bebeluș de trei luni a fost găsit decedat într-un centru social. Copilul era internat acolo cu mama lui minoră

Un bebeluș, în vârstă de trei luni, a fost găsit fără viață într-un centru social al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Copilul era internat acolo cu mama lui minoră. Mama copilului, adolescent, se afla în centrul social din timpul sarcinii, ea fiind lipsită de sprijinul familiei.

Potrivit autorităților, bebelușul a fost găsit în urmă cu câteva zile, pe 6 mai.

Citește și: Unde a fost găsit bărbatul din Bacău care și-a aruncat copiii în Siret

Vineri, la primele ore ale dimineții, în cadrul programului de vizită, asistentul medical de serviciu a găsit mama dormind, iar sugarul cu vârsta de 3 luni se afla lângă aceasta, fără semne vitale şi cu rigiditate cadaverică.

A alertat de urgenţă serviciul 112 şi au fost demarate cercetările specifice de către organele competente, urmând a se stabili cu exactitate circumstaţele producerii nefericitului incident şi măsurile legale care se impun – a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, potrivit observatornews.ro.

După deces, mama a fost transferată într-un alt centru social și va primi consiliere psihologică. Poliția anchetează acum cazul pentru a stabili cauzele decesului copilului.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri