Viata cu doi copii mici: 6 moduri in care e diferit sa fii mama a doua oara

Sigur iti amintesti cum te gandeai cu incantare si cu groaza simultan, cum va fi sa fii mama unui bebelus nou-nascut, perfect, proaspat sosit pe lume. Te gandeai ca nu vei putea face fata, ca vei fi coplesita de emotie, ca vei sta sa il privesti toata ziua de drag. A doua oara insa, lucrurile stau putin diferit. Iata 8 diferente dintre prima experienta si cea de-a doua, intre momentul in care devii mama unui copil si momentul in care vine pe lume cel de-al doilea copil.

Viata cu doi copii mici – Ce e diferit a doua oara

1. E mult mai usor a doua oara

A doua oara stii exact la ce sa te astepti. Nu mai intri in panica pentru absolut orice zgomot, orice semn care ti se pare prevestitor de tragedii.
A doua oara cand devii mama stii deja cum se ingrijeste un nou-nascut, iritatiile de scutec nu-ti mai dau aceeasi panica, nu vei mai sta sa studiezi culoarea fiecarui scaun din fiecare scutec.

2. Dezvolti abilitati nebanuite

Il vei putea hrani pe bebe cu o mana (sau la un san!), te legi la sireturi cu alta si cumva reusesti sa imbraci si copilul mai mare.

Desigur, totul va dura de doua ori mai mult, insa cumva, si tu devii de doua ori mai eficienta!

3. De aceasta data veti fi 3 care va veti pregati pentru venirea acasa a lui bebe

Iti amintesti cum te pregateai alaturi de partenerul tau pentru a aduce bebelusul acasa?
De aceasta data, va fi nevoie sa va pregatiti fizic si psihic toti 3, caci acum ai si un prichindel care isi asteapta fratiorul sau surioara. Citeste aici cum iti pregatesti copilul pentru venirea noului-nascut acasa.

4. Epuizarea e si ea dubla

La fel ca si prima data, primele saptamani ti se vor parea aproape ireale. Al doilea bebelus, la fel ca primul, mananca tot la interval de 2-3 ore iar somnul tau va fi dat peste cap la fel de tare.
Spre deosebire de prima data insa, acum vei avea si un alt copil, ceva mai mare, care are insa si el nevoie de tine.
Dificultatea apare in necesitatea de a te imparti intre cele doua fiinte care depind de tine, una mai mult decat cealalta.

5. Iti vei putea ridica doar unul din copii in brate, cel putin la inceput

Mai ales daca ai trecut prin cezariana, iti va fi chiar interzis sa ridici copilul mai mare in brate, chiar de are doar 2 ani.
Aici pot aparea mici conflicte si gelozii, insa participarea tatalui poate face o mare diferenta si poate ajuta copilul mai mare sa nu se simta exclus, sa nu creada ca parintii l-au inlocuit.

6. Afli ca esti capabila sa iubesti de doua ori mai mult decat credeai

Daca pana la primul copil nu-ti puteai macar inchipui ce inseamna dragostea de parinte.
Ulterior insa, sigur te vei gandesti ca nu vei mai putea iubi pe nimeni asa cum iti iubesti copilul.
Vei afla insa cum, chiar inainte de aparitia noului-nascut, vei deveni capabila de chiar mai multa iubire decat pana atunci.

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie