Video / Dalai Lama, filmat în timp ce sărută pe gură un băiețel și îi cere să-i „sugă limba”

Un filmuleț controversat cu Dalai Lama surprins în timp ce încerca să sărute pe gură un băiețel, iar mai apoi îi spune să-I sugă limba' a stârnit o mulțime de reacții în rândul opiniei publice.

Totul s-a petrecut la un eveniment ce a avut loc în Dharamshala, un oraș din nordul Indiei, în luna februarie. În filmare se poate vedea cum un băiețel se apropie de liderul spiritual, în vârstă de 87 de ani, întrebându-l dacă îl poate îmbrățișa. Dalai Lama îl invită pe băiat pe scenă, îi arată obrazul și îi spune întâi aici', determinându-l să-l îmbrățișeze și să-l sărute. Apoi, Dalai Lama îi arată buzele și spune Mă gândesc că și aici'. Liderul spiritual îi apucă pe copil de bărbie și îl sărută pe buze. După care, scoate limba și îi spune copilului suge-mi limba', în timp ce se apropie cu fruntea de fruntea copilului. Băiatul se retrage, iar Dalai Lama îl mai trage o dată înspre el pentru o îmbrățișare, în timp ce publicul râde și chicotește.

Liderul spiritual i-a vorbit apoi băiatului, sfătuindu-l să fie atent la cei care creează „pace și fericire' și să nu urmeze „ființe umane care omoară mereu alți oameni', înainte de a-i oferi o ultimă îmbrățișare.

Băiatul, a cărui identitate nu este cunoscută, a venit la eveniment adus de Fundația M3M, brațul filantropic al companiei imobiliare indiene M3M Group, cu sediul în Dharamshala, unde Dalai Lama trăiește în exil permanent.

Citește și: Două învățătoare de la un After School din Iași, concediate după ce au agresat fizic un elev

Într-o reacţie pentru CNN, Fundația M3M a declarat că ei „condamnă toate formele de abuz asupra copiilor… Unele știri se referă la cultura tibetană despre a arăta limba. Dar aceste imagini cu siguranță nu sunt despre nicio expresie culturală și chiar dacă sunt, astfel de expresii culturale nu sunt acceptabile”.

Reprezentanții liderului spiritual au transmis luni un comunicat de presă în care se arată că Dalai Lama „dorește să-i ceară scuze băiatului și familiei acestuia, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea provocată de cuvintele sale”. În plus, Dalai Lama spune că „regretă” incidentul și că „Sanctitatea Sa îi tachinează adesea pe oamenii cu care se întâlnește, într-un mod nevinovat și jucăuș, chiar și în public, și în fața camerelor de filmat.”

Foto – Twitter


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri