Vloggerița Cristina Almășan, despre nașterea subacvatică: „Am crezut că va fi super ușor, nu a fost!”

Vloggerița Cristina Almășan (29 de ani) a devenit mamă pentru prima oară, anul acesta, la sfârșitul lunii august. Ea a făcut marele anunț pe rețelele de socializare postând pe Instagram un mesaj în care a spus că își dorea de foarte mult timp să aibă un copil. Almășan a adus pe lume o fetiță, căriea i-a pus numele Almina.

Visam la tine încă de când eram un copil, iar acum, mai mult ca niciodată, abia aștept să te cunosc! Și nu doar eu, sunt o mulțime de oameni care abia te așteaptă!

În primul rând, tăticul tău care este foarte nerăbdător să te țină în brațe, bunicii, unchiul, mătușile și lista continuă… Am așteptat cu nerăbdare să strig în gura mare că voi fi mamă și deși încă n-ai apărut pe lume, simt că te iubesc cu toată ființa mea! La mulți ani, bebelușule! – a fost mesajul transmis de vloggeriță.

Cristina Almășan a ales metoda subacvatică pentru a naște, o variantă preferată în ultima perioadă de multe femei. Nașterea a avut loc într-o clinică din Constanța.

Nu știu dacă e chiar singura clinică, dar știam de ea, știam că sunt condițiile foarte bune, știam că totul decurge foarte bine și am ales să nasc acolo și pentru că au obțiunea de a naște în apă.

Așa cum am și născut. Într-adevăr, m-a ajutat și iubitul meu foarte mult, psihic, că a fost acolo cu mine – a declarat Cristina pentru ego.ro.

Cristina se aștepta ca nașterea în apă să fie mai ușoară, dar nu a fost așa. La naștere, fata vloggeriței a avut 3,6 kg și 53 cm, iar travaliul a durat șase ore.

Eu am ales nașterea în apă pentru că am crezut că va fi foarte simplu. M-am dus acolo ca o garofiță, am crezut că va fi super ușor, intru în apă și bam iese copilul. Nu s-a întâmplat așa. Mi-a fost foarte greu.

Am zis că următoarea sarcină va fi cezariană, dar toată lumea îmi zice să mă mai gândesc, că e mult mai ușoară nașterea naturală. De fapt, recuperarea după nașterea naturală decât după cezariană. Nu știu, mai vedem, adică nu am în plan – a precizat Cristina potrivit aceleiași surse.

O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fetiță perfect sănătoasă

Singurul beneficiu ale nașterii în apă, a spus Cristina, a fost pentru bebeluș, datorită trecerii mai line spre mediul exterior.

Dureri mai puține, apa relaxează musculatura și articulațiile, travaliu mai scurt, iar pentru bebe trecerea de la interior la exterior e mai ok, pentru că dintr-un mediu acvatic (lichidul amniotic în care stă 9 luni) iese tot într-un mediu acvatic (bazinul cu apă caldă de la clinică) – dezvăluia aceasta, acum câteva luni.

Vloggerița Cristina Almășan a ales să nu-și boteze fiica

Cristina Almășan nu și-a botezat fetița, deoarece ea și soțul ei, de origine turcă, sunt de religii diferite.

Am ales să nu facem botez pentru că noi suntem de religii diferite. Ar fi puțin cam complicat. Oricum eu nu sunt foarte religioasă, deci am pus punct acestui subiect.

Pentru unii e mai important să fii ‘religios cu acte în regulă'. Nu înțeleg de ce în România e mai importantă ‘capra vecinului decât a ta. Înainte să vă numiți creștini ortodocși, catolici sau de alte religii, nu uitați să fiți oameni.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri