5 lucruri pe care nu le-am știut despre sarcină. Dezvăluirile unui tată

Chiar dacă tații nu simt nici cât de greu este în timpul sarcinii, dar nici cât este de minunat să simți cum un pui de om crește în pântece, au și ei propriile experiențe în timpul sarcinii soțiilor sau partenerlor de viață. Și ca și noi, mamele, tații spun la rândul că fiecare sarcină este diferită.

Un tată care are trei copii susține că toate cele trei sarcini ale soției sale au fost diferite, dar a învățat cinci lucruri pe care le-ar împărtăși altor viitori tați. Iată care sunt acestea:

  1. Femenile însărcinate plâng foarte mult

Îmi amintesc că atunci când era însărcinată cu primul nostru copil, am rugat-o pe soția mea să ude bradul de Crăciun pe care îl aveam în ghiveci. A început să plângă în hohote și să-mi spună că eu nu înțeleg cât este de obosită. Apoi m-a făcut ticalos. Era prima dată și prima reacție a fost să mă enervez. Acum însă, dragi viitori tați, vă spun așa: Dacă vă confruntați cu situația asta, cereți-vă naibii scuze și puneți mâna și udați bradul ăla.

În timpul sarcinii femeile suferă de o mulțime de schimbări, hormonii dau năvală peste ele, nu reușesc să aibă un control al emoțiilor. Abia la a doua sarcină am realizat că asta este treaba mea, să o ajut să treacă cu bine prin perioada asta.

Soția mea plângea pentru că era închis la bancă, pentru că se golea rezervorul la mașină, pentru că mâncam ultima felie de brânză. Ne place sau nu, e normal ca femeile însărcinate să plângă, asta trebuie să știți.

  1. Femeile însărcinate sunt obsedate de faptul că ar putea face pe ele în timpul nașterii

Așa cum aveam să aflu, cea mai mare temere a femeilor însărcinate constă în eliminarea involuntară a materiilor fecale. Femeile vorbesc foarte mult despre asta. Vorbesc mult înainte de prima naștere, de frică. Vorbesc după prima naștere pentru a ști și celelalte femei însărcinate la ce să se aștepte.

Pentru tine ca bărbat nu e tocmai cel mai plăcut subiect, nici măcar nu îți imaginezi că asta este posibil. Dar, dacă stai bine și te gândești ce se întâmplă cu corpul soției tale în acele clipe și la ce presiune este supus, vei realiza cât este de normal.

Citește și: Postarea unei gravidute in travaliu: „Nasterea nu e usoara nici pentru tatici'

Problema în cazul meu a fost că am avut maturitatea unui copil de 12 ani care se amuză atunci când aude de caca, crezând că este vorba despre niște glume. Nu faceți asta. Este o treabă serioasă. Dacă decideți să asistați la naștere să nu vă pună naiba să aduceți asta în discuție, este cel mai groaznic lucru pe care îl puteți face și veți regreta.

        3. Sarcina transformă corpul femeii în moduri inimaginabile

Mă așteptam desigur ca soția mea să aibă o burtă enormă. Nu mă așteptam însă să se umfle din cap până în picioare. Chiar și degetele i-au devenit rotunde în timpul sarcinii. I-au apărut vergeturi pe abdomen și pe piept.

Dar, dacă îți iuibești soția și ții la căsnicia voastră, nu comenta toate astea. Nu-i compara gleznele cu niște cârnățoi. Nu face niciun fel de comparații, de fapt, e mai sigur așa. Dacă ai impresia că vei spune o glumă bună și că ea se va amuza, îți spun eu, vei sfârși prin a te simți un mare nesimțit.

Nicuna din glumele mele nu a fost ok pentru ea, am scufunadat-o mai rău ca pe Titanic. Am dezechilibrat-o și mai tare emoțional. Treaba ta de viitor de tată nu este să-ți compari nevasta cu un cârnat, treaba ta este să te asiguri că se va simți bine în pielea ei cu toate schimbările pe care le va suferi corpul ei. Pe cele mai multe dintre ele nu le poate controla. Iar dacă vrei un copil fericit, ai grijă să ai o soție fericită.

Citește și: Sotul a refuzat sa asiste la nastere. Reactia mamei este geniala

  1. Pentru a face sex cu o femeie însărcinată ai nevoie de răbdare și imaginație

Nu aveam nici cea mai vagă idee cum se va schimba sexul. Nu spun că nu am mai făcut sex sau că ea și-ar fi dorit să nu mai facem. Ba dimpotrivă, a avut momente în care voia mult mai mult. Dar lucrurile se schimbă în fiecare trimestru al sarcinii. Unele poziții și mișcări care până atunci erau ok și confortabile acum nu mai sunt. Este nevoie de comunicare altfel poate ieși destul de rău. De foarte multe ori poate deveni frustrant. M-am întrebat de câteva ori dacă nu cumva viața noastră sexuală este ruinată pentru totdeauna. Mi-a trebuit răbdare, să mă dau un pas înapoi, să nu reacționez impulsiv și să realizez că este vorba de ceva temporar.

  1. Nașterea este terifiantă

Aud mereu oamenii vorbind despre miracolul nașterii, dar actul în sine pentru mine a fost înfricoșător. Nu am vrut să mă dau bătut la final, dar când simți că ți se strânge stomacul și că nu mai poți respira, îți dau un sfat: nu te mai uita! E mai bine așa, crede-mă. Nu ai de ce să fii curios.

Mai bine mergi și ține-o de mână și oferă-i sprijinul de care are nevoie în acele momente.

Se spune că o sarcină îți deschide ochii și eu susțin că asta este valabil atât pentru mamă cât și pentru tată. Dar îți deschide ochii în moduri la care nu te aștepți nici măcar o secundă. Cert este că, la sfârșitul fiecărei sarcinii, se mai adaugă o cantiate de respect pentru ea, pentru toate mamele de fapt.

Sarcina nu este un lucru pe care să îl înțelegi pe deplin, dar după trei sarcini prin care am trecut vă pot spune că sarcina este ceva ce trebuie respectat și prețuit. Te rog să ții minte asta când soția ta însărcinată te va trimite la 3 dimineața să-i iei cartofi prăjiți. Ceea ce trăiește ea este special și minunat, dar în același timp și oribil. Ajut-o să se simtă confortabil și oferă-i suportul tău, măcar atât poți face.

Sursa:scarymommy.com
Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii