Mama a patru copii a vrut să-și facă ligatură de trompe, însă a primit o veste șocantă

Bobbie Rutland, mamă a patru copii, și-a dorit foarte mult să-și facă o ligatură de trompe. Legarea trompelor și-a dorit-o pentru a se asigura că nu va mai face copii, având în vedere ca avea deja 4 copii deja.  Ironia sorții a făcut însă, că fix când a luat această decizie, a aflat că este din nou însărcinată în 12 săptămâni.

O veste neașteptată

Prima dată când a aflat că este din nou însărcinată, asta pentru că, spune ea, nu putea folosi anumite metode contraceptive, Bobbie a fost de-a dreptul nervoasă, ulterior însă, s-a gândit că băiețelul ei cel mai mic va avea un frățior sau o surioară de vârstă apropiată și parcă și-a mai revenit.

Inițial, făcând haz de necaz, soțul ei a glumit și a spus că ar putea avea gemeni.

Ecografia care a adus un șoc

Adevăratul șoc a venit însă în momentul în care mama a mers la ecografie și a realizat un lucru absolut incredibil. Nu numai că era însărcinată, dar purta în pântece tripleți. Atât Bobbie, cât și soțul ei s-au panicat. Aveau deja patru copii, nu puteau să-și imagineze cum se vor descoperi cu alți 3, în total 7.

Dar nu numai vestea că va avea tripleți a fost una care a luat prin surprindere pe Bobbie, dar și nașterea copiilor.

Citește și cazul unei mame căreia i-a fost refuzată legarea trompelor pe motiv că este prea tânără:  Petiția unei tinere mame căreia medicii refuză să-i facă ligatură de trompe

Cum au venit pe lume tripleții

La 28 de săptămâni de sarcină ea a început să aibă contracții și a mers la spital. A fost internată timp de două săptămâni și apoi externată. Nici n-a ajuns bine acasă, căci contracțiile au început din nou.

Ajunsă din nou la aceeași moașă, aceasta a cerut să ca mămica să fie transferată la un spital de specialitate. Până să reușească însă să facă demersurile necesare, asitenta și-a dat seama că singura soluție era o cezariană de urgență și transferul într-un alt spital ar fi putut fi o greșeală.

Așadar, Bobbie i-a adus pe lume pe tripleți cu zece săptămâni mai devreme de termen. Micuții cântăreau 1, 4 kilograme, 1,2 și respectiv 1, 3 kilograme la naștere. Au stat o perioadă la incubator, până au făcut greutatea necesară, după care au fost externați din spital.

Ajunși acasă, micuții mai au patru frați, unul de 11 ani, unul de 9, de 8 și de un anișor.

Își dorește în continuare legarea trompelor

Bobbie însă a recunoscut că, deși este încântată de faptul că are  familie așa numeroasă, nu are nici cea mai vagă idee cum îi va putea crește pe toți. Ea susține acum că vrea din toată inima să-și facă ligatură de trompe, să nu mai nască niciun copil, șapte îi sunt mai mult decât suficienți.

Citește și:

10 mituri și realități despre contracepție
Sanatate – Cand sa renunti la contraceptive
Ce test trebuie făcut înainte de a lua anticoncepționale

Ce presupune legarea trompelor

Legarea trompelor este o procedură chirirgicală de sterilizare definitivă și ireversibilă. De regulă la ea recurg femeile care au deja copii, tocmai pentru că după această operație nu mai poți deveni mamă din nou niciodată.

Totuși, medicii sunt foarte rezervați atunci când femeile tinere cer această procedură și nu sunt dispuși să facă astfel de operații înainte ca pacientele să împlinească 30 de ani. Se pare că în Australia există chiar și legi în acest sens.

În schimb, medicii oferă alternative mai puțin invazive și care pot fi reversibile. Steriletul este una dintre aceste alternative.

Sursa:dailymail.co.uk
Foto: Facebook.com; 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning