Sănătate: trusa de vacanță

Vacanța ta se poate transforma repede într-o experiență neplăcută. Micile accidente, intoxicațiile alimentare, înțepăturile de insecte, febra apărută din senin dau bătai de cap părinților în deplasare. Uite ce să nu-ți lipsească din trusa de vacanță

 

Prim ajutor

Trusa prim-ajutor, de folos în cazuri de accidentări mici, trebuie să conțină o sticluță cu alcool medicinal, rivanol sau betadină, pentru dezinfectare, plasture, comprese sterile și o fașă elastică.

Picăturile pentru ochi sunt foarte necesare în vacanță, mai ales dacă mergeți la mare, unde vântul poate aduce nisip în ochi. Adaugă în trusa de vacanță și un unguent oftalmic cu efect antialergic și antibiotic, pentru a preveni sau trata conjunctivitele.

 

Nu pleca în vacanță fără produse care te ajută să previi și tratezi înțepăturile de insecte – uite ce mușcături de insecte sunt periculoase

 

Protecție solară și la munte!

Produsele de protecție solară trebuie puse în bagaj și atunci când mergeți la munte. Pentru copii, alegeți creme și loțiuni specifice, cu factor de protecție ridicat și rezistente la apă.  Bebelușii mai mici de 6 luni nu ar trebui expuși deloc la soare, pentru ei fiind contraindicate și produsele de protecție solară. Uite cum să aplici corect produsele de protecție solară.

Nu pleca la drum fără antivomitive și medicamente antispastice și nu uita nici de antidiareice și antitermice Vara, alimentele sunt foarte ușor perisabile și este suficientă o masă la restaurant sau ca cel mic să înghiță puțină apă demare, pentru a se declanșa o enterocolită.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie