10 motive care distrug relaţia de cuplu

Toate cuplurile se confruntă cu probleme în relaţia lor, dar se spune că iubirea poate să depăşească toate obstacolele. Ar putea fi adevărat, dacă ambele persoane sunt dispuse să facă anumite compromisuri. Uneori, însă, apar şi unele probleme care pot duce la destrămarea cuplului. Iată care ar fi acestea:

 

Lipsa de respect

Într-un cuplu, respectul este una dintre condiţiile esenţiale pentru supravieţuirea relaţiei. Când dispare respectul reciproc, totul este pierdut.
Respectul faţă de persoana de lângă tine înseamnă respect faţă de persoana ta.

 

Certuri, certuri, certuri…

Sunt certurile benefice? Da, dacă sunt constructive. Însă nu sunt soluţiile problemelor pe care le aveţi.
Nu este tocmai plăcut să trăieşti alături de o persoană care zilnic are chef de certuri, de reproşuri. Mulţi cred că reproşându-i cuiva ceva, o vor determina pe acea persoană să îşi dea seama unde a greşit, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Atunci când îi aducem cuiva reproşuri, chiar dacă a greşit, instinctul îi va spune să se apere, deci va ieşi cu ceartă de ambele părţi.

 

Lipsa comunicării

Comunicarea este cheia unei relaţii stabile. Unde comunicare nu e, nimic nu e… Dacă nu comunicăm cu partenerul, este practic imposibil să ştim ce simte, ce îl deranjează, ce gândeşte. Învaţă să asculţi şi să fii atent(ă) la nevoile şi dorinţele celui de lângă tine.

 

Posesivitatea

Posesivitatea este partea negativă a iubirii. Ea poate transforma o relaţie fericită într-o relaţie bazată pe frică şi control. Să fii posesiv(ă) cu partenerul tău e ca şi cum l-ai asemăna cu un obiect. Toţi avem nevoie de propriul spaţiu şi nimeni nu ar trebui să-l invadeze.

 

Gelozia

Cine nu a simţit, la un moment dat, puţină gelozie? Acest sentiment apare inevitabil într-o relaţie şi, uneori, poate fi chiar benefic, dar până la un anumit punct. Când nu mai poate fi ţinut sub control, se poate transforma în obsesie.

 

Minciuna

Iubirea se bazează pe adevăr, pe sinceritate, iar secretele nu duc niciodată la ceva bun, constructiv. Nimănui nu îi place să fie minţit de persoana în care îşi pune încrederea, iar o singură minciună poate provoca dezamăgire chiar şi în interiorul celui mai fericit cuplu.

 

Monotonia

Monotonia distruge farmecul, dorinţa şi, de cele mai multe ori, duce la finalizarea relaţiei. Prin urmare, pentru a evita asemenea rupturi, încearcă să dai mai multă atenţie relaţiei tale. Atât tu, cât şi partenerul tău trebuie să aveţi curajul de a încerca lucruri noi.

 

Înşelatul

Înşelatul distruge relaţia, pentru că rănile nu se vindecă aşa uşor. Atunci când unul dintre parteneri calcă strâmb, niciodată nu va mai exista încredere totală între ei.

 

Agresivitatea

Indiferent care este motivul pentru care a apărut un comportament agresiv, nu înseamnă că el nu este controlabil. Ba mai mult, nu trebuie tolerat. Sub niciun pretext – totuşi îl/o iubesc, avem multe impreună, de dragul copiilor etc.

 

Orgoliul

Cel mai mare defect al iubirii este orgoliul. Este adevărat că face parte din personalitatea fiecărei persoane, însă indiferent cât de mult vă iubiţi, orgoliul vă duce în tabere diferite.

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie