10 sfaturi esențiale pentru hrănirea bebelușului tău

Felicitări, o să fii părinte curând (din nou, pentru unii dintre voi)! Dacă nu ai mai avut niciun copil până acum, probabil îți faci griji pentru multe, inclusiv pentru hrănirea bebelușului tău. Din acest motiv, astăzi ne vom uita împreună peste 10 sfaturi foarte importante despre această etapă din a fi părinte. 

Treci mai ușor peste momentul mesei cu 10 sfaturi utile

1. Limitează-te la laptele tău sau formula specială din comerț

Nou-născuții nu au nevoie de cereale, apă sau alte sucuri. Ideal pentru ei este fie să îi alăptezi, fie să cumperi formula special făcută pentru ei.

2. Cunoaște semnele de foame

Înainte să li se facă foame, bebelușii îți dau tot felul de indicii. Dacă îl vezi că își duce pumnișorii la gură, suge degetele sau plesnește din buze, fii gata să îl hrănești.

3. Cumpără accesorii și aparate de calitate

Orice accesorii sau aparate ai cumpăra ca să îți facă hrănirea bebelușului mai ușoară, alege calitatea. Recomandarea noastră este gama de produse Babymoov de pe altex.ro, care iți poate ușura tot procesul și te poate scăpa de stres.

4. Fă mesele la fel

Chiar dacă trebuie să lași un părinte sau prieten să se ocupe de mesele bebelușului, asigură-te că vor respecta orele de masă și tipul mesei. Informează-i și lasă-le instrucțiuni detaliate despre rutina voastră a mesei.

5. Întreabă doctorul despre vitamina D

În cazul în care alăptezi, este bine să știi că laptele matern poate să nu conțină suficientă vitamina D pentru bebelușul tău. Consultă-ți doctorul dacă este necesar să luați suplimente speciale.

6. Conectează-te cu bebelușul tău

Masa este momentul perfect să te conectezi cu bebelușul! În timp ce îl hrănești, vorbește cu el, atinge-l, priviți-vă în ochi. Acest lucru îl va ajuta să capete încredere și să fie calm.

7. Rămâi flexibil

Chiar dacă noi tindem să controlăm totul, trebuie să știi că este normal ca momentul sau cantitatea mesei să nu fie aceleași zilnic. Este mai bine să fii atent la semnele de foame pe care le-am menționat mai devreme, în loc să fii cu ochii pe ceas, deoarece în perioadele de creștere obiceiurile bebelușului se vor schimba.

8. Cere ajutorul

Dacă alăptezi, nu te teme să cauți un specialist care să te ajute cu sfaturi despre acest proces. Iar dacă nu alăptezi, cere ajutorul apropiaților oricât de des ai nevoie. Se vor bucura să participe la acest proces miraculos de hrănire a bebelușului!

9. Ai încredere în instinctele tale și ale copilului

Chiar dacă ți se pare că bebelușul nu mănâncă destul, ai încredere în instinctele lui. În loc să măsori gramele, ar fi mai util să fii atent la cât câștigă în greutate, cum se simte între mese și câte scaune are. 

10. Cumpără toate accesoriile necesare

Pregătește-te pentru această etapă din viața ta cumpărând tot ce ai nevoie: pernă de alăptare, biberoane, cremă pentru sfârcuri dacă alăptezi, sticle sau pungi pentru depozitarea laptelui, pompă de sân etc. Asigură-te că sunt de calitate și că sunt potrivite nevoilor tale.

Așadar, acum că ești mai pregătită pentru mesele împreună cu bebelușul tău, nu mai rămâne decât să te relaxezi. Cum am zis și mai sus, ai încredere în instinctele tale și ale lui și totul va fi bine!

Sursa foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial