3 mituri despre nașterea naturală

Nașterea este unul dintre cele mai profunde și emoționante momente din viața unei femei. Este o experiență unică, plină de trăiri intense și emoții. Cu toate acestea, este important să fii conștientă că există multe mituri și idei preconcepute despre nașterea naturală care îți pot influența negativ perspectiva asupra acestei alegeri (în cazul în care deja te-ai decis să optezi pentru nașterea naturală). Adesea, informațiile eronate preluate de la alte persoane sau găsite pe internet pot crea anxietate și frică în legătură cu acest moment special.

În acest articol îți vom prezenta câteva dintre miturile comune despre nașterea naturală pentru ca tu să fii bine informată.

  1. Durerea în timpul nașterii naturale nu poate fi diminuată

Unul dintre miturile frecvente legate de nașterea naturală e acela că durerea este insuportabilă. Desigur, este adevărat că nașterea implică o anumită cantitate de durere, dar este important să se înțeleagă că fiecare femeie experimentează durerea în mod diferit. În plus, există metode și tehnici de gestionare a durerii, precum respirația controlată și pozițiile variate de naștere, care pot ajuta la atenuarea disconfortului. Bineînțeles, pentru a suporta mai ușor durerea din timpul contracțiilor, medicina a venit în întâmpinarea acestei nevoi și cu posibilitatea de anestezie epidurală.

  1. Bebelușul este prea mare pentru nașterea naturală

Un alt mit comun este acela că un bebeluș mare nu poate fi născut natural. În realitate, majoritatea femeilor pot naște cu succes chiar dacă copilul este mai mare. Corpul feminin este conceput pentru a face față procesului, iar personalul medical este instruit să gestioneze astfel de cazuri ca să asigure bunăstarea mamei și a bebelușului. Bineînțeles, echipa medicală va decide de la caz la caz dacă este nevoie de cezariană, în cele din urmă, pentru a evita anumite complicații.

  1. Epiziotomia este obligatorie

Epiziotomia este o procedură ce constă într-o incizie la nivelul perineului pe care medicul obstetrician o poate face în timpul nașterii pentru a facilita nașterea vaginală. În ciuda opiniei generale, epiziotomia nu este întotdeauna necesară și poate fi evitată în multe cazuri. Deși are o serie de avantaje precum faptul că previne rupturile de perineu necontrolate și scurtează faza de expulzie, ulterior apar dureri locale, iar vindecarea este de durată. Pentru a evita această intervenție, discută cu medicul tău despre ce poți face înainte și în timpul nașterii (exerciții, comprese calde, masaj).

Bineînțeles, miturile nu se limitează la nașterea naturală, iar pe thebump.com te poți informa mai mult despre acest subiect. Cu cât distingi mai bine informațiile reale de cele eronate, cu atât vei fi mai liniștită atunci când te pregătești să naști. Amintește-ți că starea ta influențează mult această experiență, iar anxietatea nu este de dorit. Prin urmare, informează-te doar din surse credibile și discută orice temere cu medicul tău.

Sursa foto: pexels


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton