6 semne că ești însărcinată | VIDEO

Nu știi sigur până nu faci teste de sarcină și nu-ți confirmă medicul, dar uite care sunt cele 6 semne că ești însărcinată, care apar înainte să întârzie menstruația.

Iată care sunt cele mai comune 6 semne că ești însărcinată

Nu uita însă că pentru a confirma cu certitudine o sarcina, în ciuda semnelor, este nevoie de un control medical ginecologic.

 Respiri mai greu

Poate fi și căldura de vină, dar dacă obosești mai repede atunci când urci scările, să știi că este posibil să fii însărcinată. Cum fătul are nevoie de oxigen pentru a se dezvolta, chiar din primele săptămâni de sarcină, acesta este preluat din rezerva ta. Dacă ești însărcinată, vei continua să respiri mai greoi pe tot parcursul sarcinii, mai ales atunci când bebelușul în creștere va pune presiune pe plămânii și difragma ta.

Ai sânii sensibili

Par ușor măriți și sunt mai sensibili la atingere – parcă toate sutienele te deranjează. Și dacă te uiți cu atenție, areolele sunt mai închise la culoare și ușor mărite. Dacă și venele de la nivelul sânilor devin mai vizibile, acesta este un indiciu destul de clar că ești însărcinată.

Mergi des la baie

Nu bei mai multe lichide decât de obicei, dar parcă îți vine să mergi la baie din 5 în 5 minute. Chiar de la începutul sarcinii, corpul începe să producă mai multe fluide, pentru a se adapta nevoilor fătului care va crește în burtica ta, ceea ce se traduce prin activitatea suplimentară a vezicii urinare și nevoia ta de a urina mai des. Mai târziu, pe parcursul sarcinii, nevoia de a merge la baie des este cauzată de presiunea uterului asupra vezicii urinare.

Te doare capul

Schimbările hormonale de la începutul sarcinii sunt semnificative și pot avea ca efect dureri de cap. Dacă migrenele nu te-au supărat până acum, dar brusc, începi să ai dureri de cap, acesta este un posibil semn că ești însărcinată.

Te doare spatele

Nu ai luat în greutate în ultima vreme, nu ai făcut mișcări greșite la sală și nici nu ai dormit strâmb, dar parcă te tot doare spatele în ultimele zile. Încă din primele săptămâni de sarcină pot apărea dureri de spate, cauzate de faptul că ligamentele se adaptează la noua situație și se destind, pentru a putea face loc bebelușului în creștere în burtica ta. Mai târziu, în trimestrele II și III de sarcină, durerile de spate sunt cauzate de kilogramele în plus și de schimbarea centrului tău de greutate.

Ești constipată sau balonată

Cântarul nu arată mai mult decât săptămâna trecută, dar parcă pantalonii tăi preferați nu te mai încap. Ești balonată și constipată, deși nu ai în mod normal astfel de probleme. De vină poate fi progesteronul în exces, produs de organism la instalarea unei sarcini, și care are ca efect secundar perturbarea activității normale a sistemulului digestiv, ceea ce se poate traduce prin constipație sau balonare.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate