Animalul potrivit pentru copilul tau

Necesitatea contactului omului cu natura si naturalul este prezenta atat in literatura, poezie, cat si intr-o multime de studii stiintifice ale tuturor marilor scoli de psihologie din lume.

Una dintre ideile centrale ale acestor studii o reprezinta relatia om-animal, atentia cercetatorilor fiind focalizata mai ales asupra impactului contactului copilului cu animalele.

Astfel, cercetatorii din domeniul antropologiei si al stiintelor comportamentale de la Universitatea din Edinburgh au dovedit ca prezenta animalelor de casa are un efect pozitiv asupra majoritatii copiilor.

Mai mult decat atat, cercetatorii britanici au observat ca efectul benefic este mult mai eficient in cazul alegerii unui animal de casa compatibil cu temperamentul fiecarui copil.

Aceasta compatibilitate dintre felul de a fi al micutului si anume categorii de animale de casa se datoreaza mai ales unor repertorii comportamentale animale pe care copilul le aseamana si le compara cu cele umane, pe care si le-ar dori de la adulti.

Motive pentru a-i cumpara un „animal al lui:
1. Un copil crescut in compania unui animal este mai puternic, mai responsabil si mai sociabil. Interactiunea cu o finta vie influenteaza pozitiv evolutia lui emotionala si sistemul sau de valori.

2. Orice animal este un adevarat prieten pentru copilul tau: chiar si cei mai mici copii ii vorbesc animalului si considera ca sunt intelesi de acesta. Orice animal este deopotriva si un partener de joaca, si un exemplu, si tratat ca un frate, reprezentand, de fapt, un membru cu drepturi depline al familiei.

3. Animalele le dau copiilor, inca de la cea mai frageda varsta, primele notiuni de viata: ii invata ce inseamna pericolul, frica, supararea, bucuria, prietenia si multe altele, adesea prin interactiune si prin simplul limbaj al semnelor, pe care noi, adultii, nu il mai stapanim demult.

4. Un copil caruia ii e frica sa doarma singur sau care sufera de diverse sensibilitati psihice are cele mai mari sanse sa-si infrunte cu succes problemele. Simplul gest de a mangaia o blanita moale relaxeaza si calmeaza, iar respiratia linistita a animalului de casa are acelasi efect noaptea, cand copilul se trezeste speriat din somn.

5. E dovedit clinic ca micutii cu afectiuni fizice (sau chiar psihice) dintre cele mai grave evolueaza mult mai bine si raspund cu mai mare succes tratamentelor daca in viata lor este implicat si un animal. Acesta il stimuleaza sa fie mai dinamic, mai motivat in lupta cu boala sa.


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton