Bibliotecă socială donată copiilor din satul Tăriceni

Fără categorie

A 18 – a bibliotecă socială creată de inițiatorii campaniei Dăruiește o lume de basm este acum la școala din satul Tăriceni. Proiectul „Dăruiește o lume de basm' este o inițiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE, care au creat până acum biblioteci sociale în spitale, centre sociale, școli, grădinițe și alte locuri unde copiii nu aveau acces la cărți. Cărțile sunt adunate prin donațiile părinților și copiilor generoși, dar și cu sprijinul editurilor partenere.

Deși statisticile vorbesc despre o țară în care majoritatea românilor nu cumpără nici măcar o carte pe an, noi găsim peste tot copii dornici să citească, să se bucure de lumea de basm, pe care doar o carte poate să o ofere. Am descoperit de fiecare dată profesori, educatori, bibliotecari și părinți care apreciază cărțile și trezesc interesul copiilor pentru citit.' declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației KinetoBebe.

În satul Tăriceni noua bibliotecă școlară „Dăruiește o lume de basm', vine în completarea programul național „Citește-mi 100 de povești!”, program care este deja implementat în grădinița din sat, de Asociația OvidiuRo. Cu cele două biblioteci, acum toți copiii din comunitatea aceasta au o nouă șansă la educație. „Prin acces la educație timpurie de calitate dăm o șansă la un viitor mai bun copiilor noștri, practic ne dăm o șansă de a avea generații mai educate și de a rezolva situația actuală din România, în care aproape unul din doi tineri este analfabet funcțional.' spune Patricia Pușchilă, Director Operațional OvidiuRo

Biblioteca din satul Tăriceni a fost creată cu donații din partea 4Colour și a mamelor din comunitatea Mamprenoare, mamelor din Asociația Elite Business Women, motivate de Ana Roșca o mamă antreprenor, care se implică cu generozitate în proiecte educative și sociale. „Dacă vrem o lume mai bună pentru copiii noștri, consider ca este absolut necesar să ne implicăm toți, doar așa putem să #traducemstareadebine.' Declară Ana Roșca, fondatoarea Traduce.re.

În proiectul „Dăruiește o lume de basm' Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE au creat până acum 18 biblioteci sociale la: școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Casă Bună din Ferentari, la Boghești Vrancea, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu, la Primăria din comună Grădinari, la centrul Centrul educațional social Sfinții Petru și Pavel din Medgidia, la Liceul Iordache Zosima și la școala din Tăriceni.

Campania „Dăruiește o lume de basm' este susținută de partenerii: Itsy Bitsy FM, 4 Colours și Opera Comică pentru Copii.

Donează și tu cărți în stare bună la orice centru de colectare din București, pentru campania „Dăruiește o lume de basm':

 1. Centrul KinetoBebe Moșilor

 Calea Moșilor nr. 158, etaj 6, sector 2

 2. Centrul KinetoBebe Nord

 Str. Nicolae Caramfil, nr. 73, intrarea Simionescu, etaj 4, sector 1

 3. Centrul KinetoBebe Sud

 Șoseaua Olteniței nr. 87-99, etaj 3, sector 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din