O brașoveancă a fost sancționată pentru că mergea cu cei trei copii cu bicicletele pe trotuar

O femeie din Brașov care a ieșit cu copiii cu bicicletele afară, a fost sancționată de polițiști pe motiv că micuții mergeau cu bicicletele pe trotuar. Poliția a oprit-o pe femeie și i-a cerut actele la control, iar apoi a sancționat-o cu un avertisment pentru că circula cu bicicletele pe trotuar și nu avea sisteme de avertizare sonoră și luminoasă.

Sunt o mamă cu trei copii (patru, nouă şi 11 ani) şi mi-am dorit să organizez un program quality-time cu copiii mei, mergând la cinema cu bicicleta. După ce am traversat strada cu 2×3 benzi, împingând bicicletele pe lângă noi, am trecut pe lângă o patrulă de poliţie, care îşi făcea datoria. Unul dintre agenţi m-a oprit şi mi-a cerut cartea de identitate şi a întrebat despre vârsta copiilor.

O fetiță de 11 ani, operată greșit de șase ori, în urma unei fracturi la picior

La prima vedere, am crezut că vrea să mă felicite pentru purtarea căştii de protecţie şi pentru că traversăm strada împingând bicicleta. Dar s-a adeverit că este o acţiune de conştientizare a regulilor de circulaţie privind bicicliştii şi că tot ceea ce fac este în afara legii, pentru care merit să fiu amendată – a povestit Nika Iza, potrivit adevărul.ro.

Agentul mi-a spus că circul cu bicicleta pe trotuar. Păi, unde altundeva să circul cu copiii? Că pe stradă nici eu nu prea mai am curaj, dat fiind traficul din oraş. Mi s-a atras atenţia că trotuarul este pentru pietoni şi, dacă sunt pe trotuar, atunci trebuie să împing bicicleta, iar pe carosabil pot circula doar persoane trecute de 14 ani – a mai relatat femeia.

Un bebeluș a murit după ce a fost sufocat accidental de mama sa

Oamenii legii au precizat că era de datoria lor să-i dea un avertisment femeii.

„În conformitate cu prevederile articolului 161, alin. (1) din Anexa la H.G. nr. 1.391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se interzice conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz: c) să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Poliţiştii braşoveni acţionează în permanenţă în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere', a precizat agentul principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Femeii i s-a întocmit un proces-verbal de avertisment, fără amendă, pentru că a circulat pe trotuar fără un sistem de avertizare sonoră şi lumini pe faţa şi pe spatele bicicletei'.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri