Călărași: Șase frați, intoxicați cu antibiotice pentru tratarea tuberculozei

Caz șocant în Călărași. Șase frați, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, s-au intoxicat cu un antibiotic folosit pentru tratarea tuberculozei. Mama le-ar fi dat copiilor doza pentru o lună.

Verișorul copiilor a fost cel care i-a găsit în stare de inconștiență și a sunat de urgență a 112. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, dar și trei elicoptere, iar copiii au fost transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București.

De ce antibioticele nu sunt întotdeauna o soluție când copilul are febră. Explicația medicului Mihai Craiu

Tragedia s-a produs în cursul zilei de marți. Cei șase copii locuiau în casă și cu tatăl lor, care a fost recent diagnosticat cu tuberculoză. Fiind contacți direcți, din dorința de a-i proteja, părinții au decis să le administreze și lor antibiotice. Iar marți dimineață, mătușa lor a mers la un spital din Călărași pentru a le lua rețetă.

Am fost la analize, la Policlinica 2, la Călăraşi, iar domnii i-au scris pe reţetă, trei tablete de persoană, de copil. Pe urmă, mătuşa mea s-a întors la medicul de familie, iar medicul de familie i-a spus, luaţi 30 de pastile de copil. I-a spus: „domnule, luăm trei pastile pe zi sau 30?” Trei tablete o dată. Trei tablete, înseamnă 30.' – a declarat vărul copiilor, potrivit Observator.

Medicul Mihai Craiu: „Părinții folosesc antibiotice de frică!' Care sunt riscurile excesului de antibioterapie

Mama le-a administrat copiilor Izoniazidă, un antibiotic foarte puternic, iar la nici o oră cei mici au început să se simtă foarte rău.

„M-a sunat unul dintre vecini că s-a întâmplat un eveniment şi sunt leşinaţi' – a declarat Marian Gabriel Stanciu, primar Drăgălina.

Trei elicoptere SMURD și mai multe ambulanțe au ajuns pe stadionul din comună pentru a-i prelua pe cei mici.

O fetiţă a fost transportată de elicopterul Bucureşti, una de Galaţi. Urmează să vină şi elicopterul de Constanţa, iar trei pacienţi vor fi transportaţi cu ATPVM-ul.' – Mihaela Anghele dr. UPU Galaţi.

Copiii sunt internați la secția de Toxicologie, sub monitorizarea medicilor.

„Copiii au acuzat dureri de cap, greață, vărsături și somnolență. Toți sunt conștienți. Vor rămâne internați pe secția de toxicologie', a transmis purtătorul de cuvânt Raluca Alexandru al spitalului, potrivit libertatea.ro.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri