Ce a descoperit o femeie gravidă după ce și-a făcut un RMN

O femeie însărcinată care s-a dus să-și facă o ecografie, la un control de rutină, pentru a vedea dacă fătul este bine, a descoperit că suferă de o afecțiune gravă care îi afectează copilul.

În plus, după investigații amănunțite și o scanare RMN, femeie a avut șocul vieții ei când a văzut ce se află în pântecul ei.

Femeia, de 32 de ani, însărcinată în 20 de săptămâni, s-a prezentat la spital cu suspiciune de placentă accreta. Suspiciunea a apărut în urma unei ecografii anatomice de rutină făcută la un alt centru medical. Femeia, care mai are trei copii, a trecut printr-o naștere prematură și un avort. Înainte de a se prezenta la medic, ea s-a plâns de dureri în zona pelviană timp de opt săptămâni.

O femeie spune că ar fi văzut un înger păzitor lângă fătul ei, în ecografie. Ea pierduse deja trei sarcini

Ecografia transvaginală a arătat că placenta femeii avea un aspect ciudat. Doctorii au mai observat că nu existau granițe clare între uter și vezică urinară. Specialiștii au solicitat un RMN pentru a depista problema, iar în urma scanării s-a confirmat diagnosticul de placenta accreta.

Rezultatul scanării înfățișa ruperea peretelui uterin din cauza țesutului placentar și extinderea placentei spre vezica urinară.

Placenta accreta este o complicație gravă care apare când o parte sau toată placenta rămâne atașată de peretele uterin și poate provoca hemoragie după naștere. Uneori, placenta se poate dezvolta prea profund în peretele uterin, ajungând chiar până la nivelul vezicii urinare. Afecțiunea este considerată o complicație a sarcinii cu risc foarte mare.

Femeia a fost supusă unei operații de cezariană și unei histerectomii (extirpare chirurgicală a uterului). Operațiile au fost foarte complexe, iar femeie a pierdut circa 5.7 litri de sânge în timpul lor. După intervenții, ea a fost transferată la secția de Terapie Intensivă a spitalului, iar cinci zile mai târziu a fost externată.

Cazul a fost prezentat de evdtoday.com, o publicație de profil medical și științific.

Scanarea RMN a ajuns în mediul online și s-au viralizat când internauții au început să asocieze elementele din imagine cu ceva neomenesc' prezent în pântecul femeii. Dar, în realitate, era vorba doar despre o complicație foarte gravă a sarcinii.

Foto – evdtoday.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri