Cadouri in functie de zodie – idei practice pentru parinti

Cadouri in functie de zodie – Varsator (20.01 – 19.02)

Masini infernale, romane si jocuri

E cucerit de tehnica viitorului… Sub aspectul de ingeras delicat, se afla un caracter independent (chiar rebel), liber-cugetator, progresist, original si inventiv. Micutul „cupleaza rapid cu calculatorul si are slabiciune pentru tot ce imita descoperirile erei moderne: trenulete electrice, avioane, rachete, telefoane cu sau fara fir, astronauti, roboti, extraterestri.

Daca au si accesorii ingenioase (cum au masinile lui James Bond, de pilda), e si mai bine! Cat priveste cartile si casetele video, SF-ul e pe primul loc. Ii va iubi pe clasicii Jules Verne si Asimov, dar va gusta si productii mai noi, gen Dune ori Jocul lui Ender.

Povestile cu copii exploatati vor emotiona sigur latura lui fraternala si filantropica – poti incerca cartile lui Dickens: David Copperfield, Oliver Twist. … si poate avea talent muzical sau de inventator. Uneori, zodia produce muzicieni de exceptie (vezi Mozart). Daca da semne de talent, cumpara-i celui mic un instrument muzical.

Alteori primeaza spiritul stiintific-inventiv si nevoia de experiment: mini-laboratoarele de fizica sau de chimie sunt o sugestie. Luneta, telescopul, atlasele ceresti pot fi o alta varianta bine primita. Nu uita insa ca, baieti sau fete, Varsatorii sunt activi si energici – pentru ei, bicicleta, mingea, racheta de tenis sau rolele sunt de nepretuit.

Cadouri in functie de zodie – Pesti (20.02 – 20.03)

Puzzle, aparat foto, carti si animale

E mare amator de povestiri fantastice… Sensibil si plin de fantezie, isi creeaza lumea lui, populata de vise, aventuri si eroi imaginari. Nu e un copil pretentios, care sa-ti ceara prea multe – cateva jucarii daca are, va crea in jurul lor un intreg univers.

Il atrage fantasticul, magicul si nemarginirea – ia-i carti sau casete ca: Peter Pan, Harry Potter, Micuta sirena sau 20. 000 de leghe sub mari. Are o intelegere intuitiva a lucrurilor, care il ajuta sa integreze fara efort elementele in intreg – un puzzle cu ilustratii din povestile preferate ar fi taman pe gustul lui.

Nevoia de desprindere din concret se mai poate traduce prin: pasiunea pentru misterele Cosmosului – ia-i luneta si harti cu constelatiile; arta – inscrie-l la un curs de dans, marionete, pictura sau muzica; sport – exceleaza la patinaj artistic (nu este inca sezonul patinelor, dar retine acest lucru pentru Craciun). Are un simt innascut al imaginii – daruieste-i un aparat foto sau o camera de filmat, iar rezultatele te vor ului. … iubeste animalele si marea.

Adora animalele si stabileste o legatura magica cu ele – daca isi doreste unul, ia-i-l fara sa mai stai pe ganduri. Iubeste marea neconditionat – ai putea sa-i daruiesti labe si vizor, o saltea pneumatica, o carte de J.Y. Cousteau si, bineinteles, biletul de tabara aferent.

Text: Mihaela Dicu,
Foto: 123rf.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale