Ce s-a întâmplat cu polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, la doi ani de la tragedie. „Familia a primit vestea prost!”

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa în ianuarie 2022 a primit un verdict din partea judecătorilor, cu privire la fapta sa.

Reamintim că pe 13 ianuarie 2022,  două fetițe – Raisa (11 ani) și Marina (13 ani) -, au fost lovite de o mașină de poliție în timp ce încercau să traverseze o stradă. Raisa a murit în urma accidentului, iar Marina a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Constantin Popescu, șoferul care le-a accidentat pe cele două fetițe, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, deși familia fetiței care a fost accidentată mortal în urmă cu doi ani ceruse o pedeapsă cu executare. Judecătorii au mai decis ca polițistul plătească daune familiei Raisei în valoare de 160.000 de euro, dar și familiei Marinei, cealaltă fetiță accidentată odată cu Raisa.

Citește și: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni se află în activitate

Polițistul Popescu, cel care a omorât-o pe Raisa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și nu cu executare, așa cum ceruse familia. Acțiunea civilă și anume daunele morale au fost duse în derizoriu, în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 de euro pentru familia Raisei, iar Marina a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale, a transmis avocatul Adrian Cuculis, precizând că familia Raisei va face apel, notează Libertatea.

Avocatul a mai precizat că familiile fetelor accidentate de Popescu au fost nemulțumite de decizia judecătorilor

Citește și: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a scăpat de control judiciar. „Poate să conducă, să plece din țară, să facă orice!'

Familia a primit vestea prost pentru că ei au vrut să fie o pedeapsă cu executare, poate, cumva, i-am pregătit și noi că nu avea cum să fie cu executare decizia asta. Dar mai mult decât atât, poate că au fost neașteptate și sumele pe care le-a acordat instanța de judecată pentru că ne așteptam să fie mai mari. Pentru că ok, nu vrei să trimiți în spatele gratiilor pe cineva, e de înțeles, pe de o parte…

I-au fost interzise drepturile de a conduce și de a fi polițist, dar daunele morale sunt foarte mici. În tot cazul, vom formula Apel. O să cerem daune mai mari. Pedeapsa cu executare, probabil, va rămâne de văzut dacă o vom completa sau nu” – a spus Cuculis, pentru wowbiz.ro.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri