Ceaiuri recomandate copiilor în caz de răceală și gripă

Răceala sau gripa poate provoca simptome neplăcute atat pentru adulti, cât și pentru copii. Cu toate acestea, organismul celor mici este mai sensibil decat cel al adulților, motiv pentru care părinții trebuie să aibă mai multă grijă atunci când îi îngrijesc pe copii. Indiferent de cât de serioase sunt semnele și simptomele celui mic, remediile naturiste se afla în mod evident pe lista tratamentelor recomandate. Iar ceaiurile reprezintă cea mai simplă metodă de a ameliora simptomele de răceală și gripă.

Medicamentele și suplimentele pot, fără îndoială, să contribuie la tratarea răcelii și gripei, însă suntem convinși că micuțul ar prefera o cană de ceai aromat care să aibă totodată și proprietăți curative. De asemenea, îi puteți prepara o supă caldă de pui, puteți folosi un aspirator nazal sau îi puteți da Gripovit Junior pentru a-l ajuta pe cel mic să scape mai repede de simptomele neplăcute ale răcelii sau gripei.

Cele mai bune ceaiuri pentru copiii răciți sunt următoarele:

Ceai de mentă

Este nevoie de doar câteva înghițituri de ceai de mentă pentru ca micuțul să înceapă să se simtă mai bine. Mentolul din frunzele de mentă poate avea un ușor efect anestezic asupra gâtului, ameliorand tusea. În plus, oamenii de știință susțin, în urma unor teste efectuate în laborator, că menta are activități antimicrobiene și antivirale semnificative.

Ceai de mușețel

Florile uscate de mușețel transformate în ceai au fost folosite timp de secole pentru a facilita un somn mai bun. Efectul tranchilizant al musetelului se datorează flavonoidelor din plantă. Și, deoarece un somn odihnitor este o componentă importantă a procesului de recuperare în urma răcelii sau gripei, mușețelul reprezintă o alegere excelentă. Există, de asemenea, unele dovezi conform cărora ceaiul de mușețel are efect antiinflamator, benefic în caz de răceală și gripă.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este remediul-minune la care cântăreții apelează atunci când vor să-și calmeze gâtul iritat și inflamat. Ingredientele bioactive din ghimbir au proprietăți antiinflamatoare și pot, de asemenea, să anihileze microorganismele care pot cauza infecții. Și dacă răceală sau gripă îi provoacă și probleme stomacale celui mic, aflați că ghimbirul ameliorează greață. Mulți specialiști recomandă că la primul semn de răceală sau gripă să-i faceți copilului un ceai de ghimbir. Ghimbirul este un agent antiviral și antiinflamator puternic.

Ceai de soc

Ca și alte fructe de pădure mici și închise la culoare, fructele de șoc sunt bogate în antioxidanți care stimulează imunitatea, fructele de șoc clasându-se mai sus decât merisoarele și afinele privind conținutul de polifenoli. Potrivit cercetărilor, siropul și extractul de soc pot reduce durata și severitatea simptomelor răcelii și gripei. În plus, este o adevărată licoare datorită savorii sale.

Ceai de rădăcina de lemn-dulce

Dacă doriți să-i oferiți celui mic un ceai mai dulce, ceaiul de rădăcina din lemn-dulce poate fi varianta ideală. Rădăcina de lemn-dulce (sau Glycyrrhiza glabra) este un remediu popular pe baza de plante în medicină chineză. Acest ceai este folosit de obicei pentru a trata problemele gastrointestinale, cum ar fi arsurile la stomac, însă există cercetări care au arătat că rădăcina de lemn-dulce are proprietăți antimicrobiene și antivirale care ar putea ajuta la ameliorarea răcelii.

Ceai verde

Ceaiul verde are multe beneficii pentru sănătate care pot ajuta organismul unui copil să lupte împotriva infecțiilor. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și are calități antivirale și, deși trebuie făcute mai multe studii pentru a confirmă acest lucru, există unele dovezi care arată că ceaiul verde ar putea ajuta la prevenirea răcelii și gripei. Ceaiul verde conține galat de epigalocatechina (EGCG), un antioxidant puternic care face că ceaiul verde să fie o alegere excelență în timpul sezonului de răceală și gripă.

Ceai de lămâie

Capacitatea de luptă împotriva răcelii a lămâii provine din abundență sa de vitamina C. Îi puteți stoarce lămâie în ceaiul preferat sau, dacă doriți, puteți să stoarceți o jumătate de lămâie în apă fierbinte pentru a-i pregăti un ceai' mai simplu… Pentru a-i oferi un gust mai plăcut, puteți adăuga o linguriță de miere.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton