Alertă în două stațiuni de pe litoralul românesc. „Copiii trebuie supravegheați când se îmbăiază!”. Ce s-a descoperit în apă

În acest weekend, pe litoralul românesc au fost înregistrate cantități mari de Escherichia Coli (E.coli) în apa din stațiunile Eforie Nord și Năvodari.

Autoritățile au descoperit o concentrație a acestei bacterii de peste 7.600 de unități în Eforie Nord și de peste 1.300 în Năvodari. E.coli provoacă infecții intestinale, însă, în ciuda cantităților mari descoperite în apă, autoritățile spun că nu este cazul să fie luate măsuri speciale.

Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază”

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică din Constanța, a declarat: Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă.'

O fetiță de doi ani a murit după ce a luat E.coli din vacanța all inclusive din Turcia

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să îi supreavegheze pe cei mici pentru a nu a o înghiți în cantități mari.

Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme', a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, potrivit radioconstanta.ro.

Inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au au fost recoltate zilnic. Rezultatele analizelor sunt disponibile pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

UPDATE | E.coli, bacteria care a băgat spaima în părinții din România. Care sunt concluziile Corpului de Control al premierului și ce spune despre vaccinuri

Bacteria Escherichia coli (E. coli) trăiește, în mod normal, în intestinele oamenilor și animalelor. Majoritatea tipurilor de bacterii E.coli sunt inofensive sau se manifestă prin episoade relativ scurte de diaree. Sunt și câteva tulpini care pot provoca crampe stomacale severe, diaree cu sânge sau vărsături.

Copiii mici și vârstnicii prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații serioase în urma expunerii la E.coli din apă sau prin intermediul alimentelor contaminate (legume crude, carne insuficient gătită). În cazurile severe se poate ajunge la insuficiență renală, infecții ale tractului urinar, boli respiratorii, pneumonie sau chiar meningită, spune experții în sănătate.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri