Copiii viitorului: baiat, fata, ce vrei tu!

Milioane de bebelusi pot incepe viata fara sa fie la cheremul loteriei genetice, fara sa sufere de afectiuni care fac din ei handicapati pe viata.

Iar daca genetica o va permite si nici un copil nu ar avea un IQ mai mic de 85 (acum, mai mult de 17% din populatia americana se plaseaza sub acest nivel), ar putea invata mai bine, ar putea obtine posturi mai bune, ar fi mai capabili sa rezolve problemele societatii.

Bolile psihice care dau tulburari de personalitate, in urma carora se comit crime si atrocitati peste putinta de imaginat, ar mai exista doar ca definitie in dictionarele medicale. Stiinta a atins astazi praguri pe care multi dintre noi se tem sa le treaca.

Multe dintre lucrurile pana nu demult imposibile sunt astazi usor de realizat in orice laborator. Clonarea, selectia genetica si alte tehnici care insala Natura sunt posibile. Si, in ciuda numeroaselor dezbateri, nimeni nu pare sa fi gasit raspuns la intrebarea „Unde ar trebui sa ne oprim?.

Exista mai mult de 300 de boli genetice dintre care unele se transmit doar urmasilor de sex masculin. Printre ele, hemofilia, care a facut ravagii in multe familii regale, sau distrofia musculara Duchenne, care afecteaza baietii.


Ce este PGD?

Pre-implantation Genetic Diagnosis (diagnosticarea genetica preimplantatorie) este o analiza introdusa in anii 90, in cadrul tehnicilor de reproducere umana asistata (fertilizarea in vitro).

Cu ajutorul ei, se pot face diagnostice precise pentru 300 de maladii (sindrom Down, hemofilie, distrofie musculara etc), dintre care multe sunt legate de cromozomul care „poarta sexul masculin. Initial, doar pacientilor care apelau la fertilizare in vitro li se facea o astfel de analiza.

In ultimii ani, cupluri care pot concepe un copil pe cale naturala prefera fertilizarea in vitro doar pentru a putea alege sexul copilului. Medici din intreaga lume americani primesc anual sute de mii de solicitari pentru Diagnosticare Genetica Pre-implantatorie sau Microsort (o alta procedura care permite selectia genetica), desi aceste analize costa intre 15 si 20.000 de dolari.

Din intelepciunea populara
Legenda spune ca un calendar pentru alegerea sexului, cu o vechime de peste 700 de ani, a fost descoperit intr-un mormant in apropiere de Beijing si ca originalul s-ar afla azi la Institutul de Stiinta din Beijing.

Conform acestuia, e posibil, in procent de 93%, sa determini sexul viitorului copil, in functie de luna in care este conceput si de varsta mamei.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Fertilitate