Cum amenajăm camera copilului?

Fără categorie

Camera copilului, veselă și plină de culoare, trebuie să se potrivească ritmului de creștere și să răspundă nevoilor creative și imaginare ale acestuia. 

De aceea, atunci când vine vorba de decorarea camerei celui mic, tapetul este una dintre soluțiile salvatoare. Iată câteva idei de amenajare a pereților cu tapet pentru copii pe care le poți folosi în casa ta.

3 idei de amenajare pentru camera copilului

Dacă simți că mult prea obișnuitele nuanțe de roz și bleu nu se potrivesc în camera copilului tău, află că tapetul îți oferă un număr nelimitat de variante atractive prin care poți amenaja pereții.

  1. Imaginile inspirate din natură, cu grădini reale sau cu animale simpatice sunt preferatele fiecărui copil, lăsând senzația de spațiu și relaxare.
  2. Tapetul cu harta lumii sau cu sistemul solar poate să ofere pereților camerei acel aer educațional și atractiv în același timp care stimulează dezvoltarea copilului.
  3. Povestea preferată a celui mic poate prinde viață pe pereții din camera lui. Dacă optezi pentru un tapet personalizat, Micul Prinț, Peter Pan sau Alice în Țara Minunilor se pot regăsi în camera copilului tău. 

De ce să folosești tapetul? 

Dacă te întrebi de ce să alegi tapetul pentru decorarea camerei copilului, iată câteva răspunsuri simple și lămuritoare.

  • În primul rând, copiii cresc văzând cu ochii, iar preferințele lor în materie de culori sau personaje favorite se schimbă cel puțin la fel de repede. Dacă astăzi băiețelul este fascinat de animalele sălbatice, peste ceva timp poate își va dori să fie înconjurat de planete, visând să fie astronaut. Aceste modificări aduse camerei copilului sunt foarte ușor de făcut prin schimbarea tapetului. 
  • Spre deosebire de vopseaua obișnuită peste care ai aplica apoi autocolante, tapetul are o textură ce îl face să arate de o calitate superioară. Dacă optezi pentru un tapet cu un peisaj cu zâne, copilul va fi fascinat de cât de real va arăta imaginea de pe perete.
  • Camera este imediat utilizabilă atât după îndepărtarea tapetului, cât și după montarea lui. Nu miroase a diluant sau a vopsea, se usucă mult mai repede, iar deranjul creat în camera este insesizabil.
  • Nu în ultimul rând, diversitatea mare de modele atât pentru fete, cât și pentru băieți, indiferent de vârstele lor, face din tapet să fie o opțiune excelentă. În plus, dacă optezi pentru serviciile unei firme ce creează și modele personalizate de tapet, camera copilului tău va avea un design unic, creat special pentru el.

Un alt avantaj al prezenței tapetului în camera copilului este că, odată ce pereții au povești pe ei, mobilierul pentru copii poate să fie simplu sau, de ce nu, decorat de asemenea cu tapet. Ușile de la dulap, biroul sau masa pentru activități pot fi înfrumusețate și protejate dacă pe ele se aplică modelul preferat de tapet.

Cum se montează corect tapetul pentru copii?

Cel mai bine este să apelezi la serviciile unui profesionist pentru a te asigura că tapetul este pus ca la carte. Dacă însă vrei să fie creația ta, iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a monta corect tapetul, fără spații goale sau denivelări.

  • Primul pas este de curățare și degresare a pereților, dar și de înlăturare a orice alte obiecte precum cuie de la tablouri, prize sau întrerupătoare. 
  • Odată ce s-au uscat pereții poți trece la montarea tapetului. Aceasta se va face cu adeziv special, pe care îl găsești, de obicei, în categoria de accesorii pentru tapet.
  • Se întinde tapetul pe o suprafață dreaptă pentru a se aplica perfect adezivul. Tapetul apoi se pliază pentru a se putea transporta ușor către perete.
  • Pentru o montare corectă și mai ușoară, ideal ar fi să existe două persoane, una care să țină de partea de tapet pliată și a doua care să lipească tapetul de perete.
  • Dacă montarea tapetului se face pe un perete care are fereastră, se va începe de la aceasta către restul peretelui.

În plus, în cazul tapetului cu model dacă acesta este creat din fâșii, o mare atenție se va acorda îmbinării fâșiilor astfel încât modelul să nu fie decalat.

Ai aflat astfel cât de simplu poți să oferi personalitate camerei copilului prin simpla montare a unui tapet. Cu model deosebit, textură și culoare, peretele cu tapet va prinde viață și va transmite o poveste copilului care îl privește. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din