Kinetoterapia poate face minuni – aceasta este o afirmaţie pe care multe persoane încă nu o înţeleg. Totuşi, popularitatea în creştere a acestui tip de terapie pe teritoriul României schimbă acest lucru. Din ce în ce mai multe persoane, în special cele suferind de dureri cronice, aleg să apeleze la un kinetoterapeut sau mai degrabă la o clinică de kinetoterapie din Bucureşti de top – ştiind astfel că afecţiunea şi/sau durerile lor vor fi tratate într-un mod eficient şi sănătos.
Citeşte în continuare pentru a afla cum ar trebui să se desfăşoare prima ta vizită la o clinică de kinetoterapie!
Examinarea şi evaluarea fizică
Odată ajuns în cabinetul specialistului, acesta va efectua o examinare şi evaluare fizică amanunţită. Este posibil ca acesta să ceară un istoric complet de sănătate şi să efectueze anumite proceduri de testare pentru a examina starea sau severitatea anumitor afecţiuni/condiţii de sănătate.
Printre aceste proceduri de testare se numară evaluarea posturii, flexibilităţii, mişcării, mobilităţii, precum şi a performanţei articulare şi musculare a pacientului. Toate aceste lucruri vor sta la baza conceperii unui plan personalizat, dar mai ales complet de tratament care va fi pus în aplicare într-o clinică de kinetoterapie din Bucureşti de top.
Obținerea unui diagnostic
În urma celor menţionate, specialistul va dispune de toate informaţiile necesare pentru a forma un diagnostic. Acest lucru se poate întâmpla la prima ta şedinţă sau la a doua, după caz. După formarea unui diagnostic, specialistul îţi va explica şi modul în care afecţiunea ta va evolua – cu şi fără kinetoterapie.
Apoi, dacă doreşti să începi un proces de recuperare sau de tratament, specialistul clinicii de kinetoterapie din Bucureşti va pune la punct un plan de îngrijire. Acest plan este însoţit și de anumite obiective atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung – acestea au rolul de a evalua modul în care corpul tău reacţionează la planul de tratament, la kinetoterapie.
Aceste două lucruri se vor întampla, de regulă, la prima ta vizită într-o clinică de kinetoterapie din Bucureşti. După formularea planului de tratament, va trebui să urmezi recomandările specialistului privind frecvenţa sedinţelor de terapiei. În funcţie de disponibilitate şi posibilităţi, acesta îţi va comunica posibilitatea ca ședințele să fie mai rare sau mai frecvente, pentru a acomoda timpul disponibil, dar mai ales posibilităţile financiare ale pacientului.
Urmarea planului de tratament şi recomandări pentru acasă
Urmarea tratamentului implică recuperare – încet, dar sigur. Odată ce apar primele rezultate ale planului de tratament, specialistul va începe (în funcţie de afecţiune şi severitatea acesteia) să antreneze pacientul cu o serie de exerciţii pe care acesta le poate realiza şi acasă.
Exerciţiile fizice aferente planului de tratament realizate în cadrul unei clinici de kinetoterapie din Bucureşti pot fi realizate doar sub supravegherea specialistului. Un alt set de exerciţii, de menţinere a rezultatelor, va fi comunicat pacientului.Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcţionează kinetoterapia şi cum te poate ajuta, nu ezita să contactezi experţii Atletico Kinetic! Aceştia deţin experienţa şi informaţiile necesare pentru a te pune în temă cu acest tip de terapie, dar mai ales pentru a-ţi recomanda cea mai scurtă cale către refacerea corpului tău.