Cum convingi copilul să mănânce legume. Patru metode eficiente și simple recomandate de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a exemplificat în mediul online câteva reguli simple cu ajutorul cărora orice părinte își poate convinge copilul să mănânce mai multe legume.

Știm cu toții cât de dificil este să obișnuiești copilul cu gustul și textura legumelor, iar părinții apelează adesea la fel de fel de metode prin care îl păcălește' pe cel mic să accepte acest aliment. Dar nici așa, de multe ori, rezultatele nu sunt cele dorite.

Mihaela Bilic: Diversificarea nu trebuie să înceapă cu suc din fructe! „Este greșit!'

Pentru a sări în ajutorul părinților de copii mofturoși, care nu vor sub nicio formă să accepte legume, nutriționista Mihaela Bilic a făcut o postare pe rețelele de socializare în care vorbește despre câteva metode ușor de aplicat și care chiar funcționează. Este vorba despre patru metode prin care părinții îi pot împrieteni' pe cei mici cu legumele.

  1. Mixați legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici.
  2. Amestecați porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate.
  3. Decorați și condimentați' preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor.
  4. Ronțăiți împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!' – a explicat Mihaela Bilic în postarea sa.

Ce le punem copiilor în pachețelul pentru școală. Sfaturile Mihaelei Bilic pentru gustarea de prânz

Apoi, ea a vorbit despre un preparat esențial în alimentația copiilor, care conține legumele de care ei au atât de multă nevoie.

Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp. Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă. Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi!' – a încheiat nutriționista.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri