Cum faci copilul să se oprească din plâns instantaneu. Metoda concepută științific e folosită cu succes de mamele din întreaga lume

O mămică blogger foarte activă în mediul online a împărtășit internauților un truc incredibil care îl poate face pe micuțul tău să se oprească din plâns „instantaneu'. Metoda are istoric științific.

Nu există moment mai stresant în viașa proaspeților părinți decât plânsetul copilașilui. Și se întâmplă adesea ca urletele să dureze mai mult decât este necesar pentru a avertiza părinții de nevoile sale – hrană, somn, igienă.

Dar iată că există o soluție prin care copilul poate fi liniștit aproape „instantaneu' dacă plânge. Și această soluție s-a viralizat în mediul online și a fost concepută pe cale științifică, deci trebuie să fie bună.

Citește și – Gestul impresionant al unei stewardese, cand un bebelus din avion plangea neincetat

Emily Rose Brewster – cunoscută în mediul online drept @emilyrosebrewster – a împărtășit un sfat de aur care poate face minuni pentru micuțul tău plângăcios. Aceasta implică redarea unei anumite melodii ce durează două minute și jumătate. Melodia liniltitoare a strâns 46 de milioane de aprecieri pe YouTube.

„Sunt pe cale să-ți schimb viața dacă ești părinte. Acum sunt la plimbare cu copilul meu de aproape șapte luni, care trece printr-o fază puțin dificilă, să spunem. Dacă o pun în mașină, în cărucior, ea începe să plângă. Cu toate acestea, acest mic truc despre care mi-a spus prietena meu schimbă jocul… Este o melodie creată științific care îl va face copil fericit, se numește The Happy Song… Mă opresc acum pentru că trebuie neapărat să înțelegi cât de important este această melodie pentru tine. Va schimba totul, va opri bebelușul din plâns într-o clipă – este magie!” – a explicat Emily, care are 18.3 k urmăritori pe pagina sa de TikTok.

@emilyrosebrewster Thank me later 💓#parentinghacks #parentingtips #mumtok #firsttimebaby #7monthsold #parenthack #happysong ♬ original sound – Em ~ Pregnancy & Motherhood ☁️

Ce este de fapt acest cântec misterios și de unde a venit?

În urmă cu opt ani, muzicianul Imogen Heap, câștigător al premiului Grammy, a lucrat cu o echipă de oameni de știință de la Goldsmiths University pentru a produce cel mai bun cântec liniștitor pentru bebeluși. Pentru început, au chestionat 2.300 de mame și tați din Marea Britanie, cărora li s-a cerut să enumere zgomotele care par să-i facă pe cei mici să fie veseli.

Strănutul (51%), zgomotele animalelor (23%) și râsul bebelușului (28%) se află în fruntea acestei liste, toate trei fiind compilate pentru ceea ce avea să devină în curând The Happy Song. Tempo-ul și notele înalte ale piesei au fost de asemenea modificate, deoarece oamenii de știință au prezis ce le-ar plăcea bebelușilor cel mai mult.

Citește și – Cum linistesti un bebelus care plange – 3 trucuri ce functioneaza

„În trecut, cercetătorii s-au uitat la modul în care zgomotele și muzica i-ar putea liniști sau deranja pe bebeluși. Rareori cineva s-a concentrat pe ce sunetele îi fac fericiți. Cântecul final este un amestec inteligent de sunete atrăgătoare, motive muzicale și versuri interactive care oferă bebelușilor și părinților o alternativă modernă a cântecelor pentru cei mici' – a spus psihologul Dr. Addyman, care a condus etapa de testare a cântecului.

Rosey Davidson, un consultant de somn la Just Chill Baby Sleep (@justchillbabysleep), a explicat că diverse alte melodii pot avea un efect similar – în special cele cu repetare. Ea a spus pentru The Mirror: „Repetiția și predictibilitatea în muzică creează un sentiment de securitate și familiaritate, ceea ce ajută la reducerea stresului și anxietății.'

Alte tipuri de muzică care i-ar putea relaxa pe bebeluși includ muzica clasică, cântecele de leagăn și sunetele naturii. Cântecele de leagăn au fost folosite de generații pentru a ajuta bebelușii să se calmeze și să se culce. Sunetele naturii, precum ploaia blândă sau valurile oceanului, sunt, de asemenea, eficiente pentru a calma creierul.

„Cu toate acestea, nimic nu bate sunetul vocii părinților lor. Sunetul unic al vocii unui părinte poate fi mai liniștitor decât orice muzică înregistrată sau zgomot alb” – a adăugat Davidson.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton