Cum înveți copilul să facă la oliță în trei zile. Metoda unei mămici: „Am fost foarte șocată de cât de repede a făcut-o!”

O mamă a povestit cum și-a obișnuit copilul să-și facă nevoile la oliță în doar 72 de ore, folosind o metodă pe care o numește „regula 3P'. Și consideră că orice părinte poate încerca metoda ei cu succes.

Courtney Ryrie, o mamă activă în mediul online, care împărtășește în mod regulat conținut legat de maternitate, a distribuit acum „videoclipul mult așteptat de trei zile de antrenament la oliță' și susține că metoda ei de funcționează la perfecție.

Courtney, care poartă numele de utilizator TikTok ca @scottishcourt, a dezvăluit: „Doar pentru a vă pregăti înainte să vă faceți planuri, copilul dumneavoastră va fi gol în toate cele trei zile și nu veți mai putea părăsi casa deloc în acele trei zile. Așa că asigurați-vă că e totul planificat și nu trebuie să mai ieșiți din casă'

Ea a continuat sfătuind părinții să îi ofere copilului lor multe lichide și să-l așeze pe oliță din zece în zece minute în prima zi.

Dana Rogoz, sfătuită să-i dea „două palme la fund Liei' pentru a o convinge să facă la oliță. Cum a reacționat actrița

„Perseverența. Aceasta este cea mai importantă în prima zi. Și cât de mult îi ia copilului tău să o înțeleagă.

 La fiecare zece minute, trebuie să-ți pui copilul pe toaletă și să-l întrebi ‘Trebuie să mergi la toaletă?’. Toată ziua le veți da lichide, orice suc vor. Timp de trei zile nu va conta. Și la fiecare zece minute, toaletă. Toaletă. Toaletă. Faceți asta până când vine ora de culcare.

Acum, în timp ce fiul nostru era la toaletă, l-am lăsat să-și folosească iPad-ul pentru a-l ține pe oliță. Pentru că la început a vrut să plece. Dar după câteva ori, a înțeles esența. Și-a luat iPad-ul, așa că a vrut să meargă pe oliță. Și a cam încercat să ne păcălească uneori stând pe ea cam 20 de minute, ca să poată viziona 20 de minute pe iPad-ul lui, dar am trecut cu vederea asta în prima zi. La sfârșitul primei zile, a știut: ‘Stai, trebuie să fac pipi, așa că a venit să ne ia, ca să-l ducem la toaletă. A doua zi, se ducea la toaletă singur. Asta a fost grozav pentru noi.” – a povestit femeia pe TikTok.

@scottishcourt The long awaited 3 day potty training video! #pottytraining #toddlertok #momtok #3Pmethod #toddlermom #sahm ♬ original sound – Courtney Ryrie-Novack

Potrivit lui Courtney, este important să te asiguri că ai răbdare cu copilul tău, în cazul în care acesta are vreun accident în timpul acestei perioade de antrenament atât de importantă.

6 metode eficiente prin care să-ți înveți copilul să facă la oliță

Ea a subliniat: „Când vine vorba de răbdare, motivul pentru care ai nevoie de asta este pentru că, în special în prima zi, vor fi multe accidente. A trebuit să ne înlocuim covorașele de joacă pentru că s-a scăpat pe ele de câteva ori. Dacă mai dă pe lângă, nu e mare lucru, faceți curat. Pentru că dacă îi faceți să simtă că a greșit, nu va mai vrea să steape oliță.

Courtney și soțul ei s-au asigurat că îl recompensează pe băiețelul lor Kolsyn cu bomboane de fiecare dată când folosea olița, iar ea a sugerat altor părinți să-și găsească propriile modalități de răsplată.

 „Îl înveselești, îi sărbătorești, îi iei în brațe, le dăruiești ceva – fie că este vorba de un autocolant, bomboane, o jucărie, orice crezi că îi va motiva. Până la sfârșitul primei zile, Kolsyn venea să ne ia de fiecare dată când avea nevoie de baie pentru ca noi să-l ducem la oliță. Până la sfârșitul zilei a doua, începutul zilei a treia, mergea singur. Sincer, am fost foarte șocată de cât de repede a făcut-o!'

Foto – 123rf.com / tiktok


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri