Cum îți hrănești bebelușul nou-născut? TOP 3 sfaturi utile pentru părinți 

Când vine vorba de hrănirea bebelușului proaspeții părinți au în general multe întrebări. Cum să țin biberonul? În ce poziție ar trebui să țin copilu? Cât mănâncă nou-născuții? Cum aleg produsele potrivite? Ei bine, fiecare dintre acestea își are răspunsul. Tu, în postura de părinte va trebui să te documentezi, să asculți recomandările specialiștilor dar și să te bazezi pe obișnuința care vine pe parcurs și pe instinct. 

Iată așadar 3 sfaturi care te vor ajuta când vine vorba de hrănirea bebelușul nou-născut 

  1. Hrănește copilul din timp

Majoritatea nou-născuților cer să fie hrăniți de 8 până la 12 ori pe zi, mai exact va trebui să faci acest lucru o dată la două, trei ore. Însă nu aștepta ca bebelușul să se agite, să devină frenetic sau să plângă. Observă din timp semnele care transmit faptul că bebelușul tău cere mâncare. Acestea includ atingerea gurii cu mâinile, strângerea pumnilor și a degetelor și  plesnirea buzelor. Atunci când bebelușul se îndepărtează de mamelon sau biberon, înseamnă că nu îi mai este foame sau vrea doar să ia o pauză. Pe măsură ce crește, copilul va cere tot mai puține mese zilnice. 

  1. Alege cele mai bune poziții pentru hrănirea copilului cu biberonul

Atunci când îți hrănești bebelușul, acesta trebuie să se afle într-o poziție semi-dreaptă cu capul sprijinit. Evită să-l așezi în poziția întins deoarece compoziția din biberon va curge în ureche, fapt care poate cauza o infecție. Pozițiile indicate sunt:

În legănat – așează capul copilului în curba brațului tău și celălalt braț în jurul copilului sau sub el, ridică apoi brațul cu capul bebelușului pentru o poziție semi-dreaptă.  

Ține copilul ridicat – această poziție funcționează bine pentru bebelușii cu gaze dureroase sau reflux acid. În această variantă, trebuie să ții copilul în poală, într-o poziție mai verticală. 

Așează copilul în poală – în timp ce stai întins, așează copilul în partea de sus, în poală cu capul sprijinit pe genunchi și cu picioarele pe burtă. 

Poziția este esențială pentru a evita gazele, colicile și refluxul. În acest sens contribuie și alegerea biberonului corespunzător. Pe babyneeds.ro de exemplu, găsești produse care reduc toate aceste aceste simptome post-hrănire, datorită modului special în care sunt concepute. Poți accesa website-ul și să alegi de acolo biberonul potrivit pentru bebelușul tău. 

  1. Ai încredere în instinctele tale

Nu te concentra la modul obsesiv asupra orelor de masă și nu-ți fă griji inutile în cazul în care bebelușul tău a refuzat să mănânce, deoarece aceștia știu de cât au nevoie. Acordă în schimb atenție altor aspecte cum ar fi: creșterea constantă în greutate, îți arată semne care arată interes pentru mâncare, are cel puțin șase scutece umede până în a cincea zi după naștere. Dacă ți se pare că bebelușul nu ia în greutate sau refuză să fie hrănit, atunci te poți adresa medicului. 

În concluzie, dacă ești proaspăt părinte și te confrunți cu anumite nesiguranțe când vine vorba de hrănirea copilului, să știi că nu e atât de dificil pe cât ți s-ar părea. Trebuie doar ca bebelușul să se afle în pozițiile corespunzătoare, să observi semnele prin care acesta cere să fie hrănit și să ai încredere în instinctele tale și ale bebelușului.

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton