Cum să ai grijă de sănătatea ochilor tăi? 8 recomandări

Sănătatea ochilor tăi este importantă și nu trebuie neglijată. Pentru a te asigura că ai o vedere bună, o perioadă îndelungată, prevenția este esențială. Protecția ochilor are legătură cu traiul zilnic, dar și cu alegerile pe care le faci în ceea ce privește viața profesională și personală. 

Măsurile luate la timp te ajută să eviți problemele de vedere ce pot să apară odată cu înaintarea în vârstă. De aceea îți prezentăm în acest material cele mai importante recomandări pentru menținerea sănătății ochilor tăi. 

1. Folosește ochelari de soare

Soarele îți poate afecta ochii dacă nu porți ochelari de protecție. Razele ultraviolete își pun amprenta asupra sănătății ochilor. Ca să te simți încrezătoare mereu și să impresionezi în orice situație, achiziționează ochelari de soare de damă marca Ana Hickmann, pentru un look de invidiat. 

Ai la dispoziție o gamă variată de culori, astfel încât să îți completezi cu brio garderoba și să te evidențiezi mereu. Ochelarii de soare de cea mai bună calitate, purtați indiferent de sezon sunt perfecți pentru femeile independente și sofisticate, cu personalitate puternică. 

În lentilele ochelarilor de soare poți integra dioptriile prescrise dacă te confrunți cu probleme de vedere. 

2. Poartă ochelari de vedere sau lentile de contact

Nu te simți confortabil să porți ochelarii de vedere prescriși pentru viciul de refracție diagnosticat? Îți poți periclita vederea dacă nu respecți indicațiile oftalmologului. Fie că te confrunți cu miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie pentru fiecare în parte poți identifica ochelari de vedere care să îți ofere un aspect plăcut și încredere sporită în forțele proprii. 

Dacă medicul îți recomandă, poți utiliza lentile de contact de corecție cu dioptriile prescrise în locul ochelarilor, pentru confort sporit pe tot parcursul zilei. 

3. Luptă' cu lumina albastră

Numărul tot mai mare de ore petrecute în fața ecranelor crește riscul de a dezvolta probleme de vedere. Totul începe cu ochi obosiți și înroșiți, apoi te surprinzi în timp ce îți freci ochii tot mai des în încercarea de a limpezi privirea și pui pe seama muncii susține durerile de cap. Aceste simptome apar pe fondul expunerii îndelungate la lumina albastră emisă de echipamentele digitale. 

Purtarea ochelarilor pentru calculator și dacă nu ai ochelari de vedere este o necesitate pentru a preveni problemele de mai târziu. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest filtru de protecție la ecrane poate fi integrat în ochelarii de vedere sau în lentilele de contact. 

4. Spune STOP' accidentelor

Este simplu să porți ochelari de protecție când faci treabă prin curte, mergi cu bicicleta, te duci la bazinul de înot sau la schi. În oricare dintre situațiile descrise poți suferi accidentări care să lase urme la nivelul globului ocular. 

5. Respectă regulile de igienă

Ochelarii de vedere trebuie curățați și întreținuți corespunzător, iar lentilele de contact păstrate și înlocuite conform indicațiilor producătorului pentru ca ochii să nu fie afectați. 

Atunci când îți atingi ochii trebuie să ai mâinile curate. Ustensilele de machiaj nu trebuie utilizate la comun, iar demachierea este obligatorie la finalul zilei.  

6. Verifică istoricul familial

Cunoașterea problemelor de sănătate ale membrilor familiei este o necesitate nu doar pentru ei, ci și pentru tine. Unele afecțiuni oculare se transmit din generație în generație. Dacă știi cu ce se confruntă părinții tăi vei putea lua măsuri preventive, adică vei merge la controale oftalmologice preventive pentru a depista în faze incipiente eventualele afecțiuni oftalmologice. 

7. Ține bolile sub control

Dacă suferi de o boală cronică este indicat să te tratezi și să urmezi sfaturile medicului. Unele afecțiuni pot să conducă la complicații cu efecte și asupra vederii. 

8. Păstrează un stil de viață sănătos

Cu o dietă alimentară bazată pe alimente de calitate, sănătoase, cu renunțarea la fumat, hidratare optimă, odihnă de calitate, exerciții fizice periodice și evitarea factorilor de stres te vei simți mai bine și nu vei fi în pericol să îți pierzi vederea. 

Atunci când poți preveni deteriorarea vederii este bine să faci tot ce ține de tine pentru aceasta. Odată cu apariția problemelor, tratarea corespunzătoare este esențială pentru a preîntâmpina complicațiile care pot merge până la pierderea definitivă a vederii. 

Sursa foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton