Cum să-i faci baie bebelușului în cadă: 4 sfaturi utile

Igiena bebelușul tău este foarte importantă, atât pentru a-i curăța pielea, dar și pentru a-l menține curat. Ideal, de fiecare dată când îi schimbi scutecul, spală-l la funduleț la chiuvetă, cu apă și șterge-l ușor cu un prosop moale. 

Baia pe întreg corpul este recomandat să fie făcută zilnic, în general seara, astfel încât bebe să meargă la somn spălat, schimbat cu scutec nou și cu hăinuțe curate. 

Când poți să îi faci baie bebelușului

La câteva zile după nașterea bebelușului tău, vei putea începe să îi faci câte o băiță delicată, care constă mai degrabă în ștergerea cu un prosop înmuiat în apă caldă. Atunci când se naște, bebe are pielea acoperită cu o substanță cerată, numită vernix, ce are rolul de a-l proteja de microbii din mediu. Apoi, imediat după ce îi cade buricul, bebelușul tău va putea începe să facă baie în cădiță sau chiar în vană. 

De ce să îi faci baie bebelușului în cadă

Spre deosebire de cădița din plastic, vana (cada) îi oferă celui mic mai mult spațiu de mișcare, iar cu puțin ajutor de la tine, el va începe să faci instinctiv mișcări de înot. Contrar opiniei unor părinți, bebelușilor nu le este frică de apă. Să nu uităm că acesta este mediul în care ei se dezvoltă timp de 9 luni astfel că după naștere, vor fi mai mult decât fericiți să se poată mișca în voie în apă. 

În plus, atunci când înoată, cel mic își va lucra mușchii întregului corp, ceea ce este un câștig fantastic pentru o dezvoltare armonioasă. Pentru un mediu sigur, alege obiectele sanitare Doraly, care sunt realizate din materiale de calitate și rezistente. În consecință, ele oferă toate condițiile necesare pentru un ritual plăcut pe care bebe îl va îndrăgi încă din primele clipe. 

Sfaturi utile pentru băița bebelușului

Chiar dacă îi faci baie în cădița de plastic, va trebui să îi acorzi extrem de multă atenție lui bebe și să nu îl scapi din ochi nici măcar o clipă. Acest lucru este valabil și dacă îl speli în cadă, indiferent cu cât de puțină apă o umpli. Copiii nu sunt capabili să se mențină singuri la suprafață și accidente se pot întâmpla chiar și în apă de câțiva centimetri. Este destul ca într-un moment de neatenție din partea ta, bebe să se întoarcă pe burtă, astfel încât fața să-i fie scufundată în apă. 

Iată care sunt cele mai recomandate sfaturi pentru o băiță agreabilă, care va fi mereu îndrăgită de bebelușul tău. 

  1. Pune la îndemână toate obiectele de care vei avea nevoie

De la șampon, burete, prosop și până la scutec, ulei pentru masaj ori hăinuțe curate, va trebui să ai toate produsele și lucrurile necesare fix lângă tine. Pentru că va trebui să îl ții pe bebe cu o mână, este important să ajungi ușor cu cealaltă mână la orice obiect ai avea nevoie. 

  1. Pune apă în cădiță/cadă

Întotdeauna, pune apa în cădiță ori cadă înainte de a-l aduce pe bebe. Nu lăsa niciodată apa să curgă atunci când bebe este în cadă, deoarece pot apărea schimbări bruște de temperatură. Dacă apa rece este doar neplăcută pentru cel mic, apa la temperatură foarte mare poate opări pielea sensibilă a bebelușului. 

  1. Ține-l bine pe bebe cu mâna dreaptă

Atunci când îl bagi în apă pe bebe, ține-l foarte bine cu mîna ta dreaptă. Va trebui să o așezi pe sub capul său și să îl apuci de mâna lui dreaptă, imediat sub umăr. Toate mișcările pentru spălat, clătit, aranjat prosop etc. trebuie făcute cu mâna stângă. 

  1. Fă-i un masaj ușor în fiecare seară

După baie, un masaj ușor cu ulei special pentru piele sensibilă va face foarte bine, deoarece îi va pune sângele în mișcare, iar bebe va avea un somn profund și liniștitor. 

Respectă recomandările de mai sus, iar băița bebelușului va fi unul dintre  momentele agreabile pentru îngrijirea lui. Pe lângă curățarea efectivă, baia îi oferă oportunitatea de a se distra, a face mișcare și a petrece timp de calitate alături de tine. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial