Cum să NU îți înșeli partenerul

Femeile sunt la fel de tentate să calce strâmb ca și bărbații, spun psihologii, cu marea diferență că ele au mai degrabă aventuri emoționale, decât fizice. O femeie deja începe să înșele atunci când începe să împărtășească altui bărbat, pe care-l consideră prieten, mai multe lucruri sau mai profunde decât cele pe care le dezvăluie partenerului 'oficial'.
Atunci când începi să-ți împarți viața și detalii personale cu altcineva decât partenerul tău, deja îl înșeli, spun psihologii, pentru că îl privezi pe iubitul tău de detalii importante din viața ta, pe care le împarți cu o a treia parte.

Iată ce te face vulnerabilă și te aduce mai aproape de o aventură:

 

 Nu setezi limite

Relațiile apropiate cu celălalt sex ne îmbogățesc viața, dar trebuie să definești ce fel de relații dorești să ai și să trasezi granițele ca atare. Dacă simți că ești tentață să muți granițele puțin mai încolo, ar trebui deja să îți pui întrebarea de ce. Pe de altă parte, stabilind de la început ce relații vrei să ai, nu mai poți invoca scuza – ah, s-a întâmplat, căci tu ai avut controlul de la început asupra tipului de relație.

Ai așteptări nerealiste de la propria ta relație

Cele mai multe dintre noi visăm la cai verzi pe pereți, vorba cântecului. Ne petrecem copilăria cu fantezii despre prințul călare pe un cal alb (mai nou, pe un BMW, neapărat alb și decapotabil) și așteptăm ca partenerul să ne facă fericite. Cum el eșuează în această misiune pe care noi i-am trasat-o, începem să-i purtăm pică și  să ne uităm după alți prinți, pe cai de alte culori. Care, în treacăt fie spus, nu ne vor face nici ei mai fericiți, căci, oricum, fericirea noastră nu este în job description-ul altcuiva.

Lași relația să moară

Relațiile sunt organisme vii (metaforic vorbind) – care cresc și trebuie 'hrănite'. Multe cupluri cred că să te căsătorești și să faci copii este punctul culminant într-o relație și, odată ce au ajuns în acel punct, nu mai văd unde ar mai putea înainta. Deși toată lumea își dorește, în teorie, să ajungă ca acei bătrânei pe care îi vede prin parc ținându-se de mână, puțini dintre noi conștientizăm că o relație înseamnă să alegi în fiecare zi. Să alegi să stai cu cel pe care îl iubești, să găsești moduri de a vă ține iubirea vie, de a fi interesanți unul pentru celălalt.

 

Te simți neînțeleasă de către partener

Femeile înșală când se simt ignorate sau neînțelese de către partener – spun psihologii. Și chiar dacă nu fac pasul decisiv și nu încep o relație fizică, ele ies deja din relația în care se simt neîmplinite și încep o aventură emoțională. Nu pierde contactul cu iubitul tău și împliniți-vă în primul rând nevoile emoționale unul altuia. Ține minte că și bărbații se retrag când se simt neînțeleși și că găsesc consolarea în brațele unui 'alt harem' atunci când nu se mai simt legați emoțional de parteneră. Singura diferență este că ei au mai puține scrupule în a acționa după impuls, pe când noi pendulăm între partener și relația vinovată  mai mult timp.

 

În loc să te macini cu vinovății și întrebări, în loc să te blamezi că ai cedat ispitei, investește acea energie în revigorarea propriei relații. Acționează în așa fel încât să-ți aduci aminte ce te-a legat de partenerul tău și cum te simțeai la începutul relației. Cârcotașii vor spune că dragostea durează 3 ani, iar specialiștii în chimie ne vor informa că toate chimicalele trec după 6 luni, dar legătura cu partenerul tău este una puternică. Trebuie doar să-ți aduci aminte de asta…

 

foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie