De ce va fi femeia din Timișoara înmormântată în același sicriu cu copiii ei. Preoții sunt depășiți de situația atipică

Cazul femeii care s-a omorât odată cu copiii ei, sărind de pe un bloc din Timișoara cu ei în brațe, i-a șocat pe preoții care trebuie să oficieze slujba de înmormântare.

Având în vedere că este vorba și despre sinucidere, dar și despre uciderea copiilor, preoții sunt puși în dificultate cu privire la slujba de înmormântare.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, sinuciderea este considerat un păcat foarte grav și celor care recurg la astfel de gesturi nu li se face o slujbă normală de înhumare. Pe de cealaltă parte, copiii, a căror viață a fost curmată din decizia mamei, trebuie să fie înmormântați după regulile obișnuite.

Citește și: Cazul femeii din Timișoara care s-a aruncat cu copiii de pe bloc. Un triunghi amoros ar fi în spatele tragediei

Problema este că femeia și copiii au fost puși în același sicriu, deoarece așa a dorit familia defunctei.

Preoții spun că nu au mai întâlnit astfel de situații.

 În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii.

Citește și: Dezvăluirile fostei soacre a femeii care s-a aruncat cu copiii de pe blocul din Timișoara: „A fost împinsă de altcineva!'

Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală – a declarat părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin, potrivit Adevărul.

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri