Exclusivitate: Eva, micuta luptatoare ce a supravietuit rujeolei, varicelei si rotavirusului

Povestea Evei nu e ca toate celelalte, nu e despre un copil pe care parintii nu au dorit sa il vaccineze. Insa boala nu a facut nicio diferenta, micuta a suferit ca toti ceilalti infectati cu rujeola, ba chiar mai rau. „Eva a trecut printr-o cumpana grea.”, ne-a povestit mama ei.

3 boli virale intr-o singura luna – 17 zile de spitalizare

Eva, fiica Ramonei, a avut marele ghinion sa contacteze 3 boli virale la rand, intr-o singura luna: Varicela, Rotavirus si Rujeola, una dupa cealalta.

Desi Ramona Constantin, mama fetitei, ne-a povestit ca este pro-vaccinare si a respectat intocmai schema de vaccinare obligatorie a micutei, Eva avea deja varicela inainte de a ajunge la programarea pentru vaccinare ROR.

Astfel, in timpul convalescentei dupa varicela, Eva avut din nou un ghinion imens si a contactat si rotavirus, boala ce a fortat-o pe mama sa isi interneze copilul in spital.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, micuta Eva a luat rujeola chiar din spital, de la camera de garda.

Complicatiile Rujeolei: Insuficienta respiratorie si dependenta de oxigen, tahicardie si deshidratare

Desi peste primele doua boli virale fetita a trecut cu bine, cea de-a treia, rujeola, i-a dat complicatii mai grave: insuficienta respiratorie si dependenta de oxigen, tahicardie si deshidratare.

„Rujeola in sine nu e o boala grea, insa complicatiile ei sunt foarte grave”, ne povesteste Ramona, mama Evei.

Ea a fost cea care a stat internata cu micuta in spitalul Matei Bals timp de 17 zile in total, mai bine de 2 saptamani.
Desi boala a trecut in 5 zile, a durat 3 luni pentru ca Eva sa treca cu bine peste complicatiile cauzate de rujeola.

Initial, mama nu si-a dat seama de gravitatea situatiei. Insa cand un medic i-a explicat ca Eva a fost cel mai grav caz din spital, el insusi mirandu-se ca Eva a scapat teafara, Ramona a simtit ca ii fuge pamantul de sub picioare.

Mama se roaga pentru Eva sa nu dezvolte o complicatie grava, PESS (panencefalita sclerozanta subacuta)

Nici pana in prezent insa, niciun medic nu ii poate promite Ramonei ca cea mai cumplita complicatie a rujeolei, PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), nu va aparea la un moment dat sa ii dea lumea complet peste cap.

PESS este o boala fatala, o complicatie ce poate aparea la luni sau ani de zile de la manifestarea rujeolei, si poate duce la deteriorare cerebrala, convulsii musculare si apoplexie.

Pentru PESS nu exista tratament. Singurul lucru pe care Ramona il poate face, la fel ca si toti ceilalti parinti de copii ce au trecut cu bine peste rujeola, este sa se roage ca al ei copil sa nu fie unul dintre cei 7 din 300 000 de oameni ce dezvolta aceasta complicatie rara.

Ramona, mama Evei, doreste sa deschida ochii parintilor ce se opun vaccinarii

Singurul lucru bun rezultat din aceasta experienta ingrozitoare? Mama doreste sa schimbe soarta altor copii. Ea lauda personalul medical din Spitalul Matei Bals, acolo unde si Eva a fost tratata.
Sustine ca acele cadre medicale, despre care nimeni nu vorbeste, dar care fac eforturi titanice pentru copiii internati acolo, sunt eroii care au salvat-o pe Eva.

Asadar, cui ii adreseaza mama mesajul acestui articol? Tuturor scepticilor, ce pun la indoiala epidemia de rujeola, ce o pun sub semnul intrebarii si folosesc pretexte pentru fiecare caz in parte.

Epidemia de rujeola este o realitate dura, ea exista si afecteaza inclusiv copii nou nascuti. Pentru toata aceasta suferinta, exista o singura metoda de combatere: vaccinarea impotriva ROR.

Sursa imagini: arhiva personala Ramona Constantin


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul