Drama unei mame al cărei copil s-a născut cu sindromul Apert. „Este ceva ce nu voi uita niciodată!”

Modelul Talia Oatway, fost iubită a fostului luptător MMA, Aaron Chalmers, trece printr-o adevărată dramă de când a devenit mamă pentru a patra oară, iar fiul său se confruntă cu probleme de sănătate grave.

În vârstă de 37 de ani, Talia, pe când era încă împreună cu Aaron, a adus pe lume un băiețel, pe nume Oakley, în primăvara anului 2003. Dar, inițial, cuplul a păstrat secretă vestea că băiatul s-a născut cu sindromul Apert.

După naștere, Aaron și Talia au dezvăluit că „micul lor soldat' urmează să fie supus mai multor operații ce se vor întinde pe o perioadă de 18-24 de luni. Oakley a fost deja operat de 10 ori, iar părinții așteaptă să afle dacă va mai fi nevoie și de alte intervenții.

Potrivit Great Ormond Street Hospital, sindromul Apert este o afecțiune genetică rară „cauzată de o mutație pe o anumită genă', ce afectează craniul, fața, mâinile și picioarele. Talia, care mai are de îngrijit și alți trei copii, a acordat primul interviu într-o încercare disperată de a crește gradul de conștientizare asupra acetei afecțiuni și de a oferi sprijin altor părinți care se află în situația lor.

Citește și – Nou-născut, diagnosticat cu un sindrom rar, după ce mama lui a observat că nu seamănă cu niciunul dintre părinți

„Nu voi uita niciodată momentul în care medicii și asistentele s-au grăbit în secție. I se scurgea lichid din cap, era terifiant. A fost un moment îngrozitor în viața mea. Este ceva ce nu voi uita niciodată și fiecare zi este despre așteptarea informațiilor și despre speranța că lucrurile se îmbunătățesc.

Toată viața a stat prin spitale. Dar tocmai a avut cea mai lungă perioadă de stat acasă. Presupun că am crezut că, în sfârșit, câștigăm. Era atât de fericită înainte de săptămâna trecută, făceam pași mari. Îl vreau doar pe el, să treacă peste și să aibă o copilărie normală. Acum așteptăm o decizie pentru o operație suplimentară.

Am venit un preot de câteva ori să spună niște rugăciuni. Vreau ca toată lumea să o facă și să se gândească la Oakley. Încerc să nu mă gândesc la ce s-ar putea întâmpla, deoarece puterea gândirii pozitive îl va ajuta, sperăm. A ajuns atât de departe. Am nevoie ca oamenii să știe că nu toată lumea are norocul să aibă o familie perfectă' – a povestit Talia, pentru Mirror.

Citește și – Un cuplu de actori britanici a anunțat că ambii lor copii au fost diagnosticați cu sindromul Usher

Talia a împărtășit cu publicul din spațiul virtual tragica poveste a lui Oakely și spune că va continua să vorbească despre experiența familiei sale legată de problemele băiatului.

„Voi continua să împărtășesc fotografii și experiența noastră și drumul său către recuperare. Sindromul Apert este atât de rar, dar oamenii trebuie să știe că există. Sprijinul din partea medicilor a fost fantastic. Trebuie să le mulțumesc! Comunitatea de pe rețelele de socializare a fost incredibilă și sunt în legătură cu o mamă de foarte departe care îmi dă niște sfaturi nemaipomenite' – a mai spus Talia.

Talia și Aaron au patru copii și s-a despărțit în decembrie 2023, după cinci ani împreună, la scurt timp după venirea pe lume a lui Oakley. Potrivit surselor apropiate fostului cuplu, cei doi nu au mai păstrat legătura.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri