Fetița diagnosticată cu boala Wilson este în stare critică

Fetița în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, care a fost supusă unei operații de transplant hepatic în urmă cu două săptămâni se află în stare critică. Reprezentanții Institutului Clinic Fundeni, unde fata este internată, au transmis că starea ei s-a agravat în ultimele trei zile.

În cursul zilei de luni (n.r. – 16 mai), medicii au reintervenit chirurgical, după ce s-au identificat complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate.  În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă – au transmis reprezentanții unității medicale pe pagina de Facebook.

Citește și: Mihai Craiu, precizări despre hepatita acută în rândul copiilor. Ce se poate face pentru a preveni îmbolnăvirea

Transplantul copilei a avut loc la începutul lunii mai, donatorul fiind un adolescent de 17 ani aflat în moarte cerebrală. Fetița a primit lobul stând al băiatului, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Fata ajuns inițial la spital cu simptome de dureri abdominale, urină închisă la culoare și stări de vomă. Medicii au suspectat-o de hepatită acută din cauză necunoscută, dar ulterior au descoperit că micuța suferă de boala Wilson, o afecțiune genetică ce se manifestă prin acumularea în exces a cuprului în organism.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri