Fetița de cinci ani care a murit la scurt timp după transplantul hepatic avea ciroză, nu boala Wilson

Răsturnare de situației în cazul Rebecăi, fetița în vârstă de cinci ani care a murit după ce a făcut un transplant de ficat de care avea nevoie pentru că fusese diagnosticată cu boala Wilson. Medicii spun acum că fetița nu suferea, de fapt, de boala Wilson, ci de ciroză, necunoscându-se cum a ajuns în stadiul unei astfel de boli. Medicii spun că urmează să afle care au fost cauzele cirozei.

Am decis să efectuăm transplantul în urgență, a avut indicație de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficiență de cauză misterioasă. În timpul transplantului, ficățelul era cirotic. Era o boală care exista de câțiva ani la fetiță și care a dus la această insuficiență acută și care a necesitat transplant de urgență. În zilele următoare vom afla și cauza cirozei – a spus Vlad Brașoveanu, șeful secției de Chirurgie și Transplant Hepatic, potrivit digi24.ro.

Citește și: Ce semnificație are numele „Liam', ales de Laurențiu Reghecampf pentru fiul său

Medicii au mai spus că după operația de transplant, Rebeca s-a simțit bine, a vorbit cu părinții ei, dar brusc, starea sa s-a agravat rapid.

Am reușit să detubăm pacienta și a fost extraordinar, pentru că a putut vorbi puțin cu mama, tata, după care au apărut modificări la nivelul tubului digestiv și pulmonar. A necesitat reintubarea și ulterior drenajul. Explicațiile le dăm cu multă tristețe, pentru că fiecare vine la spital să se facă bine – a precizat Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Fundeni.

Rebeca a făcut operația de transplant de ficat pe 2 mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani, aflat în moarte cerebrală. Pe 16 mai, starea s-a s-a înrăutățit considerabil, iar pe 18 mai, copila a decedat.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri