Folosirea corectă a dispozitivelor de bucătărie – Ce alimente să NU introduci într-un blender

Blenderul este un dispozitiv foarte util și care a ajuns la un grad ridicat de popularitate în ultimii ani – cu ajutorul acestuia, poți pregăti rapid cocktailuri, supe creme sau pesto-ul preferat. Cu toate acestea, există destul de multe alimente pe care nu ar trebui să le introduci în acest dispozitiv. Despre care anume este vorba?

Alimente pe care NU trebuie să le introduci într-un blender

1. Fructe congelate. Pare foarte logic, dar – cu toate acestea – există mulți oameni care admit că folosesc o astfel de practică. Preparat rapid, un smoothie din fructe congelate este delicios, dar acest lucru poate duce la ruperea lamei din blender. Prin urmare, dacă știi că obișnuiești să bei un suc de fructe în fiecare dimineață, atunci scoate fructele din congelator cu o seară înainte.

2. Alimente cu arome și mirosuri puternice. Usturoiul, ardeiul iute și ceapa pot afecta starea garniturii de cauciuc care se află în blender. Atunci când introduci căței de usturoi în blender, vei simți și un post-gust intens în cocktailul tău preferat preparat ulterior, chiar și după spălarea temeinică a recipientului.

3. Roșii deshidratate. Dacă nu deții un blender cu randament mare, precum cel de pe altex.ro, atunci este indicat să nu introduci roșii deshidratate în el. Aceste alimente au o structură specifică și, prin urmare, se pot bloca în lamele dispozitivului. Dacă vrei neapărat să le amesteci, pune-le într-un recipient cu apă mai întâi, pentru a se înmuia puțin.

4. Ghimbir. Nu pune ghimbir în blender, fie el proaspăt sau uscat. Acest condiment are o consistență foarte fibroasă, care pur și simplu nu se va amesteca niciodată așa cum îți dorești. Prin urmare, este mai bine să-l tai de mână.

5. Legume cu frunze verzi, păstrate la temperatura camerei. Smoothie-urile cu adaos de spanac sau kale au beneficii nelimitate pentru sănătate, dar se dovedește că trebuie să fii atent atunci când introduci astfel de alimente în blender. Punând frunze păstrate la temperatura camerei în pahar, în loc de un cocktail cu aspect gustos, de culoare verde, vei obține – cel mai probabil – o substanță deloc apetisantă, de culoare maronie. Toate acestea sunt o cauză directă a cantității mari de fibre, conținute de aceste legume. Pentru a evita această situație, păstrează legumele cu frunze verzi la frigider sau pune-le la congelator cu 5 minute înainte de utilizare.

6. Nuci. În această categorie se regăsesc toate alimentele foarte dure – nuci, boabe de cafea și boabe de cacao. Este foarte probabil ca blenderul să nu facă față și să cedeze. Prin urmare, este mai bine să zdrobești astfel de ingredient în râșnițe special concepute.

7. Bucăți de carne cu os. Poate părea ridicol și evident, dar această greșeală este făcută de mulți bucătari începători. Prin urmare, data viitoare când introduci pui sau pește în blender, asigură-te că nu există oase în aceste produse.

Așadar, deși blenderul poate părea foarte ofertant și poate crea impresia unui dispozitiv indestructibil, există o serie de alimente și ingrediente care pot afecta funcționalitatea acestuia. Prin urmare, cu cât le eviți mai mult, cu atât te vei bucura de micul ajutorul din bucătărie pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial