Grețurile matinale ale unei femei gravide s-au dovedit a fi cancer. „Nu e sarcina la care speram!” Ce a trimis-o la medic

O viitoare mamă, diagnosticată cu cancer în timpul sarcinii, a povestit cum a aflat de cumplita boală, după ce singurele simptome au fost cele asociate cu perioada sarcinii.

Caitlin McAlinden, din Wirral, Marea Britanie, a avut grețuri matinale severe în primul ei trimestru, vărsând cel puțin o dată pe zi. Tânăra de 24 de ani, care a aflat că este însărcinată în septembrie 2023, iar din cauza oboselii extreme, obișnuia să adoarmă instant, oriunde.

Oboseala și grețurile sunt frecvente în rândul femeilor însărcinate, mai ales în primele 12 săptămâni. Dar femeia a observat apoi un nodul de mărimea unui bob de mazăre la gât, chiar în ​​ziua de Crăciun. Și-a dat seama și că pierduse două kilograme.

Cu toate acestea, Caitlin nu s-a dus imediat la medic, crezând că nodulul și durerea de gât sunt un alt efect „ciudat' al sarcinii.

Citește și: Ce legume trebuie să mănânce mama care alăptează pentru a transmite bebelușului nutrienții esențiali. „Oferă protecție împotriva cancerului'

Când oboseala doamnei McAlinden s-a înrăutățit la începutul anului 2024 și nodul ei s-a triplat până a ajuns la mărimea unei „mingi de golf', s-a dus, în cele din urmă, la medicul de familie. Testele au arătat că femeia are limfom Hodgkin în stadiul unu.

Pierderea neintenționată în greutate și umflarea gâtului pot fi ambele semne revelatoare ale bolii, spun cei de la Cancer Research UK. Cu toate că McAlinden a fost diagnosticată în martie, ea nu va începe chimioterapia decât după nașterea fiului ei.

„Aceasta nu este sarcina la care speram. Nu m-am simțit bine în tot acest timp. Tot ceea ce vreau să fac după ce copilul meu se va naște este să iau o pauză din cauza chimioterapiei. Șansele mele sunt foarte bune, iar venirea copilului îmi va distrage atenția de la ce va urma' – a declarat ea, citată de DailyMail.

Se așteaptă ca ea să își revină complet, deși trebuie să facă o injecție cu steroizi și să ia o pastilă pentru subțierea sângelui în fiecare dimineață, ca parte a tratamentului.

Specialiștii spun că tratamentul de chimioterapie poate fi „de obicei administrat' femeilor care sunt însărcinate în 14 săptămâni, dar nu înainte, deoarece poate dăuna copilului sau poate provoca un avort spontan.

Citește și: Medicii au confundat cancerul unui băiețel cu o „infecție la ureche'. „A murit. A fost foarte curajos!'

„Uneori poți amâna tratamentul cu chimioterapie până când copilul se naște, deși acest lucru nu este întotdeauna posibil' – a declarat un medic, ciatat de aceeași sursă.

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer care debutează în celulele albe din sânge.

Cel mai frecvent simptom este umflarea nedureroasă a unui ganglion limfatic. Această se poate întâmpla în zona gâtului, a axilei sau în zona inghinală. Umflarea ganglionului poate fi urmată de dificultăți de respirație și oboseală din cauza anemiei provocate de numărului scăzut de celule roșii din sânge, risc crescut de infecții din cauza numărului scăzut de celule albe și sângerări abundente.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri