Investește sustenabil în jucăriile pentru copilul tău – află cum!

Sursa foto: Shutterstock

Vrei să-i oferi copilului tău cele mai frumoase jucării, dar în același timp să-l înveți cum să respecte mediul înconjurător? Îți prezentăm în continuare câteva metode prin care poți să alegi alternative sustenabile și să achiziționezi jocuri educative și jucării ecologice.

De ce să alegi investiții sustenabile în jucăriile pentru copii

Jucăriile ecologice pot avea o durată de viață mai lungă, ceea ce înseamnă că nu va trebui să le înlocuiești atât de des, economisind astfel bani pe termen lung. Faci o investiție inteligentă, deoarece aceste jucării sunt construite pentru a rezista și a fi folosite în repetate rânduri. Jucăriile sustenabile oferă un mediu de joacă mai sigur pentru copii. Ele sunt fabricate fără chimicale toxice care sunt întâlnite frecvent în jucăriile de plastic. Astfel, poți fi sigur că copilul tău nu este expus la substanțe nocive în timp ce se joacă.

Investiția sustenabilă în jucării are și un impact pozitiv asupra mediului. Alegând jucării durabile și ecologice, contribui la reducerea deșeurilor și a poluării. Aceste jucării pot fi reciclate sau donate atunci când nu mai sunt folosite, întrucât fac parte din economia circulară. Astfel, reduci impactul negativ asupra mediului și îi înveți pe copii despre importanța reciclării. Prin achiziționarea de jucării sustenabile, sprijini economia locală, micii antreprenori și artizani. 

Cum să alegi jucării ecologice și sigure pentru copii

Jucăriile trebuie să fie realizate din materiale naturale, reciclabile sau biodegradabile (lemn, bumbac organic, materiale reciclate). Verifică standardele de siguranță și asigură-te că jucăriile nu conțin părți mici care pot fi înghițite sau margini ascuțite care pot provoca răniri. Supravegherea copiilor în timpul jocului este, de asemenea, esențială pentru a evita accidentele. Pe etichetele jucăriilor găsești informații importante precum vârsta minimă pe care trebuie s-o aibă copilul pentru a se juca în siguranță cu o anumită jucărie, avertismente de siguranță și simboluri de reciclare. Aceste informații te ajută să faci alegeri informate și să selectezi cele mai sigure și mai ecologice jucării pentru copii.

Unde găsești jucării ecologice de calitate

Verifică firmele care produc jucării și asigură-te că au preocupări constante pentru protejarea mediului și realizarea de jucării ecologice. Marile branduri de jocuri și jucării au politici de CSR ce cuprind investiții sustenabile, crearea unor game de jucării STEM, jucării educative, jocuri de perspicacitate, jocuri ce încurajează pe cei mici să aibă o atitudine responsabilă și să înțeleagă importanța protejării mediului. 

Urmărește promoțiile retailerilor din domeniu și achiziționează inteligent articole de calitate pentru cei mici. De exemplu, poți cumpăra din orice magazin Noriel jucării în rate fără dobândă*, cu ajutorul cardului tău de cumpărături CardAvantaj. Astfel achiziționezi produse premium la prețuri atractive și eșalonezi cheltuielile, ca să menții un buget echilibrat pentru întreaga familie.

Fie că alegi jucării de exterior, păpuși, jocuri de perspicacitate și puzzle-uri, jucării interactive sau jucării din lemn, ai la dispoziție zeci de modele din categoria produselor sustenabile. Pentru copii, jocul reprezintă o metodă excelentă de a învăța și de a explora lumea. Prin alegerea jucăriilor ecologice, îi încurajezi pe cei mici să se joace responsabil și le stimulezi curiozitatea față de mediul înconjurător. De asemenea, jocurile în aer liber și interacțiunea cu natura sunt benefice în acest proces de educare prin joc.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton