Orașul și județul Constanța sunt de obicei vizitate de către cei care merg la mare, la plajă. Totuși, sunt o mulțime de locuri de vizitat în Constanța cu copiii, chiar și atunci când nu plaja este obiectivul vostru principal.
Fie că mergeți la mare pentru a vă bucura de plajă, apă și soare, fie că nu este sezonul potrivit pentru baie, în Constanța și în împrejurimi sunt o mulțime de locuri de vizitat cu copiii. Iată principalele obiective turistice din Constanța:
Cu siguranță Delfinariul trebuie inclus pe lista cu locuri de vizitat în Constanța cu copiii. Alături de Planetariu, Observatorul Astronomic și Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul și interesantul Complex Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, situat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja. Vedetele Delfinariului din Constanța sunt Peipei, Chen Cheng și Ni-Ni -trei delfini aduși în 2010 din China. Starurile cu înotătoare execută giumbușlucuri pline de farmec în fiecare zi după un program bine stabilit, smulgând zâmbete și aplauze frenetice din partea spectatorilor.
Dacă din diferit motive nu vreți să mergeți la plajă, dar nici nu vrei să stați în casă, atunci ai putea merge împreună cu copilul tău în Portul Tomis. Aici veți putea admira cele mai diferite bărci și iahturi. Portul reprezintă o prelungire a falezei de lângă Cazino. Pentru a intra în port puteți merge cu mașina sau puteți face o plimbare pe jos. Aici veți găsi și Piața Ovidiu, statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie, precum și Acvariul și Cazinoul.
Un alt obiectiv de adăugat pe lista cu locuri de vizitat în Constanța cu copiii este Acvariul. Clădirea care găzduieşte acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca anexă a Cazinoului şi a funcţionat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinaţia actuală. Spaţiul expoziţional al Acvariului este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică, dar şi unor expoziţii temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatică şi pescuit marin. De-a lungul timpului Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de peşti şi vieţuitoare marine care aparţin unor zone geografice diverse.
Unele dintre cele mai frecventate locuri din Constanța de familiile cu copii sunt Aqua Magic și Luna Parc, două parcuri de distracție care sunt destul de aglomerate vara, tocmai datorită nenumăratelor atracții pentru copii.
Unul dintre acele lcouri de viztat în Constanța cu copiii îl reprezintă monumentul Tropaeum Traiani . O parte a istoriei dacilor și românilor a rămas în Adamclisi, și anume, monumentul Tropaeum Traiani. Ridicat între 105-106, acest edificiu este simbolul victoriei Împăratului Traian asupra Daciei. Merită văzut, fie și doar o data în drumul spre litoral. Pe lângă monument va fi întotdeauna un ghid care vă va spune într-un mod fascinant pentru copii povestea locului.
La scurtă distanță de monumentul Tropaeum Traiani se află ruinele cetății antice, copiii vor fi captivați să străbată drumul printre ele. Aceasta este considerată drept cea mai mare așezare civilă romană de pe teritoriul Dobrogei și a fost construită odată cu monumentul, fiind locuită inițial de familiile veteranilor din razboaiele daco-romane.
Unul dintre satele foarte vechi ale județului Constanța este Hagieni, situat la aproape 10 kilometri de malul mării. Lângă satul înființat în 1824 se află un alt loc prea puțin cunoscut, Pădurea Hagieni. O rezervație naturală, unde veți întâlni platouri calcaroase, tufărișuri, plante de-o frumusețe rară. Veți găsi multe broaște țestoase, dar trebuie să aveți în vedere faptul că este posibil să existe, caprioare, cerbi, porci mistreți și șerpi. Așadar, este nevoie de multă atenție dacă plecați în această aventură.
Se spune că Insula Ovidiu, situată pe lacul Siutghiol, a fost locul în care a fost exilat poetul Ovidius. Din cei aproape 26.000 de metri pătrați, jumătate au fost amenajați în scop turistic, astfel că aici veți găsi un restaurant, o terasă, o minigrădină zoologică și spații de joacă. Ca să ajungeți în acest loc de legendă o puteți face cu ajutorul vaporașului. Cei care doresc să se bucure de peisajul sălbatic și de multă liniști pot chiar și înnopta, fiind locuri de cazare disponibile.
Te-ar putea interesa și:
Locuri de vizitat în România cu copiii
Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii
Locuri de vizitat în Brașov cu copiii
Locuri de vizitat în Cluj cu copiii
Cauți o destinație perfectă în România? Nu uita de Delta Dunării, un paradis care merită vizitat în orice anotimp