Locuri de vizitat în București cu copiii. Cele mai cunoscute obiective turistice

Fie că locuiți în București, fie că sunteți în trecere, în Capitală sunt câteva locuri ce merită vizitate, locuri de care, cu siguranță, micuții se vor bucura din plin. Iată o listă cu cele mai cunoscute obiective turistice și locuri de vizitat în București cu copiii.

Bucureștiul are multe atracții pentru copii mici și mari, fiind numeroase obiective turistice cunoscute, dar și locuri de unde pot învăța despre tradiții, știință, istorie.

Locuri de vizitat în București cu copiii – Muzeul Grigore Antipa

Locuri de vizitat în București cu copiii - Muzeul Grigore Antipa
Locuri de vizitat în București cu copiii – Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate locuri de vizitat în București cu copiii. Micuții vor fi fascinați de exponatele din muzeu, la fiecare pas. În prezent, patrimoniul ştiinţific al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa' este format din aproximativ 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la ecuator la regiunile polare, sau colectate de la suprafaţa apei şi până la mai mult de 6.000 de metri adâncime.

Muzeul Satului București

Locuri de vizitat în București cu copiii- Muzeul Satului
Locuri de vizitat în București cu copiii- Muzeul Satului

Muzeul Satului din București este unul dintre cele mai mari și mai vechi muzee din Europa. În muzeu se pot vedea monumente originale, precum case, biserici, mori de apă și de vânt, de mare valoare istorică și artistică. Exponatele din case precum împletituri, vase, covoare, icoane și mobilă exprimă creativitatea și spiritul poporului român. Este unul dintre locurile de vizitat în București cu copiii, pentru a le arăta traiul și tradițiile de odinioară.

Muzeul Căilor Ferate Române

Locuri de vizitat în București cu copiii-Muzeul CFR
Locuri de vizitat în București cu copiii-Muzeul CFR

De asemenea printre cele mai interesante locuri de vizitat în București cu copiii se numărăr Muzeul Căilor Ferate. Machetele de locomotive și vagoane prezentate în vitrine frumos iluminate, vorbesc de la șine despre istoria căilor ferate din România. În centru, vizitatorii pot admira cea mai mare dioramă feroviara funcțională din țara. Cu siguranță, copiii vor fi impresionați.

Muzeul Căilor Ferate este locul în care va puteți transpune într-o călătorie în timp, parcurgând istoria de peste un secol al uneia dintre cele mai spectaculoase invenții omenești: calea ferată. Pornind de la prima atestare a unui vagonet cu macaz din lume, pe șine de lemn, folosit la o mînă din Transilvania în secolul al XVI-lea, treceți apoi prin perioadă intenselor construcții de cale ferată de pe teritoriul Principatelor Române din secolul al XIX-lea.

Grădina Zoologică Băneasa

Locuri de vizitat în București cu copiii-Zoo Băneasa
Locuri de vizitat în București cu copiii-Zoo Băneasa

O vizită la Grădină Zoologică București este întotdeauna o alegere minunată și totodată foarte educativă pentru cei ce doresc să își petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul și stresul orașului. Grădina Zoologică din București adăpostește nu mai putin de 115 specii de animale, reptile,  păsări, insecte și pești, unele dintre ele aflate, din păcate, pe cale de dispariție. Pentru a oferi o experiență unică și cât mai plăcută vizitatorilor, ultimele îmbunătățiri aduse la Grădina Zoo București Băneasa au făcut posibil că animalele să fie cazate în condiții mult mai bune decât în trecut, cuști mai mari și spații vaste de joacă.

Casa Experimentelor

Casa Experimentelor se găsește printre cele mai căutate locuri de vizitat în București cu copiii. Casa Experimentelor este primul centru științific din România unde copiii pot testa peste 100 de experimente diferite care să îi ajute să înțeleagă mai bine, într-un mod interactiv și distractiv, fenomenele științifice. Experimentele îmbină principii fundamentale din știință și tehnologie.

Orășelul Cunoașterii

Este unul dintre locurile de vizitat în București cu copiii foarte apreciate, cu tot felul de camere și jocuri care să îți pună la treabă și mintea și trupul. Copiii au la dispoziție peste 80 de exponate-joc fiecare constituind un experiment în sine. Poți acționa bile, mingi, să potrivești, să pipăi, să așezi corect, să apeși butoane, să învârți moriști și multe altele. Experimentele sunt intuitive, dar peste tot sunt informații cu privire la ceea ce ai de făcut pentru a înțelege experimentul respectiv.

Grădina Botanică

Unul dintre minunatele locuri de vizitat în București cu copiii este Grădină Botanică. Aceasta este organizată pe sectoare: unele sunt amplasate în aer liber, fiind populate cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor de câmpie, altele sunt amplasate în spații acoperite în care plantele vii sau conservate în diverse moduri sunt protejate cu grijă.

Palatul Parlamentului

Locuri de vizitat în București cu copiii- Palatul Parlamentului
Locuri de vizitat în București cu copiii- Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din București, mulți străini oprindu-se aici când vin la noi în țară. Palatul Parlamentului poate fi vizitat și cu copiii, micuții putând afla despre această clădire de o mărie impresionantă și despre istoria ei, despre ce a reprezentat regimul comunist.

Parcuri din București

Parcuri din București - Cișmigiu
Parcuri din București – Cișmigiu
  • Parcul Cișmigiu – este mai veche grădină publică a Capitalei. Este unul dintre parcurile iconice din București, înscris pe lista monumentelor istorice. Parcul se întinde pe o suprafață de 17 hectare, fiind unanim considerat cel mai frumos amenajat parc-grădină din București
  • Parcul Herăstrău – Unicitatea Parcului Herăstrău constă în faptul că este cel mai mare parc din Bucureşti. Astfel, se întinde pe o suprafaţă de 110 hectare, dintre care 74 sunt ocupate de Lacul Herăstrău. De fapt, lacul a fost nucleul în jurul căruia parcul a fost construit ulterior, malul acestuia fiind una dintre promenadele preferate ale societății înalte din București încă de la începutul secolului al XIX-lea. Lacul face parte din rețeaua de lacuri de pe cursul râului Colentina.
  • Parcul Tineretului  – Parcul dispune de mari suprafețe de joacă pentru copii, spații de odihnă și un debarcader pentru bărci. În plus, lacul Tineretului se întinde pe o suprafață de 13 hectare și adăpostește specii de rațe, gâște și broaște țestoase.
  • Parcul Natural Văcărești  – reprezintă prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei. În Văcărești s-a format în ultimii 22 ani un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaștini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi din plopi, perdelele de trestie și stuf ce mărginesc lacul, toate acestea constituind habitatul păsărilor de baltă care au ajuns să cuibărească și să se înmulțească aici, dar și al multor specii de reptile, insecte și amfibieni, chiar mamifere. Acest parc constituie acum o comoară în mijlocul celei mai mari aglomerări urbane a țării
  • Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) –  E unul dintre cele mai mari parcuri din București, întrucât se întinde pe o suprafață de aproximativ 85 de hectare. O parte considerabilă din acest parc este ocupată de Lacul Titan care, alături de cele cinci insule ale sale, numite în mod pitoresc Insula Pensionarilor, Insula IOR, Insula Trandafirilor, Insula Înecaţilor și Insula Câinilor, reprezintă una dintre atracțiile de top ale parcului.
  • Parcul Carol  sau Parcul Libertăţii, este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucureşti. Datorită vârstei sale, cât şi patrimoniului de atracţii adăpostite aici, parcul a fost declarat monument istoric în 2004. Așadar, poate fi unul dintre acele locuri de vizitat în București cu copiii.
  • Parcul Drumul Taberei- a fost recent revonat, are o structura modernă și copiii se pot plimba în voie cu trotinete, role sau biciclete. În mod normal, parcul dispune și de numeroase locuri de joacă, în funcție de vârsta copiilor.

Te-ar putea interesa și: 

Locuri de vizitat în România cu copiii

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii

Locuri de vizitat în Brașov cu copiii

Locuri de vizitat în Cluj cu copiii


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie