Locuri de vizitat în Timișoara cu copiii. Obiective turistice ce merită vizitate

Timișoara este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe din vestul țării, cu o istorie bogată și cu obiective turistice pe măsură. Iată o listă cu locuri de vizitat în Timișoara cu copiii.

În Timișoara, care este numită și „Mica Vienă', sunt numeroase locuri de vizitat cu copiii, obiective turistice de neratat, dacă ajungeți în inima Banatului. O scurtă vacanță la Timișoara va fi atât pe placul celor mari, cât și a celor mici.

Locuri de vizitat în Timișoara, cu copiii

Grădina Zoologică din Timișoara

Locuri de vizitat in Timisoara cu copiii - Grădina Zoologică
Locuri de vizitat in Timisoara cu copiii – Grădina Zoologică

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice și locuri de vizitat în Timișoara cu copiii este Grădina Zoologică din acest oraș. Este cunoscută drept cea mai nouă grădină zoologică din țara noastră. Merită să ajungi la ea alături de copilul tău deoarece veți descoperi 16 habitate, care adăpostesc 29 de specii și 144 de animale în total.

Ursul brun, pisica sălbatică, cerbul comun, căprioara, renul, iepurele european, poneiul, ratonul Nordic și porcusorul de guineea sunt doar câteva dintre animalele pe care le veți vedea la Zoo Timișoara.

Grădina Botanică din Timișoara

Unul dintre minunatele locuri de vizitat cu copiii în Timișoara este Grădina Botanică. Aceasta  se află în apropierea fostei cetăți, chiar în inima orașului. Copiii vor descoperi flori și plante din diverse coluțuri ale lumii, dar și din țara noastră. Astfel, veți putea face o călătorie în tot ceea ce înseamnă vegetația din țară, dar veți avea ocazia să admirați și plante deosebite, de pe meleaguri îndepărtate.

În plus, în Grădina Botanică din Timișoara, veți auzi și vedea păsări foarte frumoase, care nu se mai găsesc în multe zone din țară. Tot acolo,  vă puteți plimba, puteți citi, puteți să vă jucați sau pur și simplu să stați pe o bancă și să admirați frumusețea din jurul vostru.

Parcul Rozelor

Locuri de vizitat în Timisoara cu copiii - Parcul Rozelor
Locuri de vizitat în Timisoara cu copiii – Parcul Rozelor

Unul dintre cele mai cunoscute locuri de vizitat în Timișoara este Parcul Rozelor. Așa cum îi spune și numele, în Parcul Rozelor sunt foarte mulți trandafiri. Aici există aproximativ 10.000 de tipuri de trandafiri, care atunci când înfloresc impresionează prin coloritul și parfumul lor.
Acest parc este un loc numai bun în care să vii cu copilul, întrucât este foarte întins, iar vegetația este extrem de bogată. Puteți merge cu rolele, trotienta, bicicleta sau chiar puteți face o plimbare cu barca.

Parcul Central din Timișoara

Parcul Central din Timișoara este situat chiar lângă Catedrala Mitropolitană și are o istorie impresionantă, tocmai de aceea este unul dintre principalele obiective turistice din Timișoara.  În secolul al XVII-lea, chiar pe locul acestuia se afla un cimitir militar care a fost închis în anul 1770.

O sută de ani mai târziu, comandantul militar al orașului, generalul Anton Scudier, a dat ordin ca osemintele să fie mutate în Cimitirul Eroilor  și în locul lui să fie cât mai repede un loc de promenadă. Noul spaţiu verde a preluat numele generalului și, după moartea sa, a fost ridicată o statuie în acel loc. În Primul Război Mondial, statuia a fost distrusă, iar în prezent Parcul Central găzduiește un monument al eroilor, cîteva statui ale unor personalități importante din istoria Banatului și numeroase fântâni arteziene.

Muzeul Satului Bănățean

Unul dintre frumoasele locuri de vizitat cu copiii în Timișoara este Muzeul Satului Bănățean. Dacă ai un copil ceva mai măricel, va înțelege de aici cum se trăia în satele de odinioară.  Vizitând Muzeul Satului din Timișoara, veți avea parte de o experiență unică, întrucât veți descoperi mărturii ale culturii populare din întreaga zonă a Banatului.

Castelul Huniade

Locuri de vizitat în Timișoara cu copiii- Castelul Huniade

Castelul Huniade este una dintre cele mai impresionante clădiri istorice din Timișoara și unul dintre principalele obiective turistice. Acesta a fost construit între anii 1443 – 1447, la porunca lui Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui alt castel. În prezent, clădirea este sediul Muzeului Banatului, un obiectiv turistic important din oraș, ce adăpostește o secție de istorie și etnografie și una de științe ale naturii.

Bastionul Maria Theresia

Locuri de vizitat în Timișoara cu copiii - Bastionul Maria Theresia
Locuri de vizitat în Timișoara cu copiii – Bastionul Maria Theresia

Fiind printre cele mai cunoscute locuri de vizitat în Timișoara, Bastionul Maria Theresia este un monument în stil baroc de o mare însemnătate istorică, fiind cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. Alte fragmente ale fostei cetăți se pot observa în Parcul Botanic și pe Calea Al. Ioan Cuza. Dacă scopul inițial al Bastionului a fost acela de apărare a cetății, în prezent este folosit ca pasaj de trecere atât pentru autoturisme cât și pentru pietoni. De asemenea, Bastionul găzduiește câteva spații comerciale, restaurante, o librarie, și mai multe expoziții.

Te-ar putea interesa și: 

Locuri de vizitat în România cu copiii

Locuri de vizitat în Sibiu cu copiii

Locuri de vizitat în Brașov cu copiii

Locuri de vizitat în Cluj cu copiii


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie