Lupta dusă de Christian Sabbagh și de soția lui, Iulia, pentru a-și ajuta fiul. Georges suferă de autism

Christian Sabbagh a aflat în urmă cu trei ani că fiul său, Georges, suferă de TSA, tulburare de spectru autist. Băiatul jurnalistului, în vârstă de 6 ani, a trecut printr-o intervenție complexă în Viena unde a făcut un transplant cu celule stem, iar progresele au început să se vadă deja.

Georges, fiul lui Christian Sabbagh, operat în Viena

Christian Sabbagh (52 de ani) are patru copii – doi din căsniciile anterioare și doi cu actuala soție, Iulia. Din păcate unul dintre copii, Georges, a fost diagnosticat cu TSA în urmă cu trei ani, iar de atunci viața jurnalistului și a soției sale a fost o luptă continuă pentru a-l ajuta pe cel mic. După ce au încercat fel de fel de terapii în speranața că viața lui Georges se va schimba, Christian Sabbagh și soția lui l-au dus la o clinică medicală din Viena pentru a fi supus unui autotransplant cu celule stem. Intervenția, care a fost un real succes, a costat 12.000 de euro.

„Progresele sunt uimitoare. În primele ore am rămas uimit, pentru că vorbea coerent, folosea o întreagă frază. Medicii ne-au spus că era firesc, era foarte prezent efectul intervenției. Progresul se va vedea în timp, următoarea perioadă va fi una de monitorizare, pentru că, așa cum ne-au spus specialiștii, sunt posibile chiar și stagnări sau scăderi ale efectului intervenției până acesta va deveni stabil.

Citește și – Cele mai comune indicii care anunță autismul în rândul copiilor

Înainte de a intra Geo în operație ne-au informat legat de întreaga procedură și de rezultate. Intervenția a fost o reușită. Aș vrea să adaug ceva important, fiecare părinte face ceea ce consideră că este potrivit pentru copilul lui, nu înseamnă că asta este rețeta câștigătoare pentru toate cazurile, există multe variabile, și specialiștii  pot îndruma cel mai bine în astfel de situații, în luarea unei decizii' – a spus jurnalistul pentru click.ro.

Prezentatorul de la Kanal D a mai precizat că după operația survenită Georges nu va avea nevoie de niciun tratament, ci doar de terapie care îl va ajuta în recuperare.

„Niciun tratament, doar  terapiile, care vor fi în continuare extrem de importante în recuperare. După intervenție, capacitatea lui de acumulare de informații este una foarte mare și cu cât va beneficia de mai multe intervenții terapeutice, cu atât rezultatele vor fi mai rapide.

Citește și – Mesajul lui Christian Sabbagh pentru fiica lui, de ziua ei de nastere

Geo avea și înainte un bagaj comportamental și verbal, pentru că beneficia de 6 ore de terapie zilnic, ceea ce a contat enorm. Nu aș vrea ca oamenii să înțeleagă că această procedură reprezintă un miracol și că rezultatele vor fi aceleași pentru fiecare beneficiar ale acestui tip de intervenție care este unul nou. Geo a fost supus unor testări, este important și gradul de afectare' – a adăugat Sabbagh pentru sursa amintită anterior.

Christian Sabbagh, dezamăgit de sistemul medical din România

Vedeta de la Kanal D și-a exprimat nemulțumirile cu privire la sistemul de sănătate din România în mediul online. Sabbagh este de părere că, la noi, copiii cu afecțiunea de care suferă fiul său sunt ignorați.

„Este ironic să oferi garanții guvernamentale pentru fertilizarea în vitro, în scopul creșterii natalității, în timp ce tu ca stat te ocupi prea puțin de copiii cu autism. Mulți dintre acești copii se nasc cu nevoi speciale, iar ignorarea lor nu face decât să agraveze o problemă deja existentă. Cum putem lupta pentru a vindeca societatea noastră?

Citește și – Un copil cu autism a fost lovit cu picioarele de un polițist chiar în școala unde învăța

Oare de ce mi se rețin mii de lei pentru sistemul de sănătate din România, lunar, câtă vreme eu trebuie să rezolv problemele copilului meu în străinătate, dar tot pe banii mei? Îmi poate da cineva un răspuns logic? Mai sunt și în campanie electorală politicienii!' – a transmis Christian Sabbagh pe pagina sa de Facebook.

Christian Sabbagh: „Nu voi mai posta nimic legat de familia mea!”

Prezentatorul de la Kanal D a decis să nu mai vorbească în spațiul virtual despre problemele fiului său pentru că a primit și feedback negativ din partea unora.

„Dragii mei prieteni. Am dorit să împărtășesc cu dumneavoastră evoluția fiului meu pentru că m-ați rugat să vedeți rezultatele. Dacă până nu demult era apatic și retras, astăzi îl văd activ, curios și mă uimește cu toate cunoștințele pe care le-a acumulat de-a lungul timpului, într-o tăcere profundă.

Din păcate, în această călătorie minunată am întâlnit și oameni care, în loc să ofere sprijin și încurajare, preferă să răspândească venin și răutate. Dar vreau să știți că sunt un părinte care își cunoaște responsabilitățile. Știu cum să-mi educ copiii și înțeleg importanța prevenirii. Nu sunt inconștient să las cheile de la mașină sau un pistol pe mâna unui copil, pentru cpă ambele, consider eu, sunt letale.

Cu inima grea, am decis că de astăzi nu voi mai posta nimic legat de familia mea' – a scris Sabbagh pe Facebook.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton