Mama gemenilor din Ploiești care au căzut de la etajul 10, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Mama gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului unde locuiau a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Femeia a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă.

Condamnă pe inculpata Vizu Andreea Violeta, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare.

Sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de „ucidere din culpă'. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 5 ani – este decizia judecătorilor, notează știrileprotv.ro.

De asemenea, magistrații au dispus și interzicerea unor drepturi printre care acela care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice.

De a ocupa o funcție care implică exercițiul autorităţii de stat, părintești și de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Citește și: Mama gemenilor morți din Ploiești, ieșire violentă la „Acces direct'. Reacția Mirelei Vaida

Impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial Constantin Stere, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

În august 2021, un băiat și o fată (2 ani), au căzut de la etajul 10 al unui bloc. În timp ce copilașii se urcau pe geamul balconului, mama lor se afla într-o altă încăpere a casei și făcea un live pe Facebook. Femeia a aflat de moartea copiilor abia când Poliția a venit la ușa ei să investigheze cazul.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri