Mama gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut la etajul 10 va ajunge după gratii

Mama gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al apartamentului unde locuiau, va face 3 ani de închisoare cu executare.

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au anunțat că decizia este definitivă

„Dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie”

„Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 1623 din data de 29 septembrie 2022 pronunţate de Judecătoria Ploieşti privind pe intimata-inculpată Vizu Andreea-Violeta, pe care o desfiinţează în parte, şi în rejudecare:

Înlătură din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie (…). (…) dispune ca măsura de siguranţă constând în obligarea inculpatei Vizu Andreea Violeta la tratament medical să fie comunicată Administraţiei locului de deţinere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în decizia de joi a Curții de Apel Ploiești, potrivit Antena 3.

Mama gemenilor decedați din Ploiești, primele declarații la o săptămână după tragedie

În 2022, Judecătoria Ploiești a decis ca mama gemenilor să fie condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. În plus, femeia primise și un termen de supraveghere de 5 ani.

„Copiii, da, erau singuri în cameră.”

Amintim că pe 11 august 2021, gemenii de doi ani ai femeii, o fată și un băiat, au fost lăsați nesupravegheați, s-au urcat pe mobilierul din apropierea fereastra dormitorului și au căzut de la etajul 10 al blocului. Micuții au murit pe loc. În tot acest timp, mama lor era într-o altă cameră a locuinței și-și făcea un live pe Facebook. Ea a aflat de moartea gemenilor abia când un echipaj de Poliție a venit la ușa ei, după ce vecinii care au văzut nenorocirea au alertat autoritățile.

Femeia a recunoscut atunci că în loc să fie atentă la copii, ea făcea cu totul altceva.

„Copiii, da, erau singuri în cameră. Cand a venit poliția, eu am intrat în cameră, m-a trimis poliția… „Du-te, vezi ce fac copiii'. Când intru în camera, o văd… ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi barbați o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era data jos din pat. Cum puteau copiii ăștia să mute salteaua?

N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum. Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd”, a explicat femeia, potrivit Observator.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri