Medicii i-au făcut chiuretaj unei alte femei decât ar fi trebuit, din cauza unei confuzii

Caz șocant într-un spital din Cehia, unde medicii au făcut o întrerupere de sarcină unei alte femei decât celei care venise inițial pentru această procedură.

Medicii din Republica Cehă au efectuat un chiuretaj unei paciente greșite, după o încurcătură ce a dus la un final dezastruos. Tragedia s-a întâmplat la Spitalul Universitar Bulovka, din Praga. Femeia căreia i s-a făcut intervenția greșită era gravidă în patru luni.

Confuzia s-a produs în sala de așteptare, după ce femeia căreia i s-a făcut chiuretajul ar fi răspuns în numele altei femei și ar fi semnat chiar și un formular de consimțământ, deși era scris pe el un alt nume. Potrivit presei străine, încurcătura a apărut pentru că femeia, de origine asiatică, nu vorbea bine și nu înțelegea limba cehă, notează The Independent.

Pe 25 martie, viitoarea mamă a mers la spital pentru un control, dar a fost trimisă să facă un chiuretaj

Medicul ginecolog Jan Prada, vicepreședintele Camerei Medicale Cehe, a declarat presei locale: „O pacientă vorbitoare de cehă ar fi înțeles că urmează să fie supusă unei proceduri pentru care nu era programată.'

Citește și – Un cuplu este nevoit să-și vadă copilul murind din cauză că femeii i se interzice să facă avort

Eva Libigerova, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar Bulovka, a adăugat: „Ne-am exprimat regretul profund și scuzele pacientei și întregii ei familii pentru acest incident nefericit. Și i-am asigurat că vom face tot posibilul pentru a atenua prejudiciul cauzat și, de asemenea, pentru a o despăgubi.'

O sursă care nu a dorit să fie identificată a declarat pentru publicația de știri Prahain.cz că ambele femei erau de origine asiatică și nu vorbeau corect cehă.

Citește și – Scrisoarea emoționantă a unei mame pentru copilul pe care se pregătește să-l avorteze. „Ai putea avea ochii tatălui tău și nasul meu'

„Este o procedură care este urâtă, numită chiuretaj. Se efectuează femeilor care care sângerează mult sau care au probleme după naștere. Din motive de neînțeles, pacienta respectivă și-a pierdut copilul.' – a spus sursa.

Procedura i-a produs femeii însărcinate avort spontan. Personalul care a efectuat intervenția a fost suspendat și o anchetă este în desfășurare acum, potrivit autorităților.

„Trebuie să facem o analiză fundamentală, să identificăm cauzele și să stabilim un proces astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciodată' – a precizat David Marx, președintele Societății Cehe pentru Calitate în Sănătate.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri