Mini ghid pentru mame: 5 sfaturi utile care te vor ghida după naștere 

Primele luni după naștere reprezintă o perioadă plină de provocări și descoperiri pentru o mamă. Iar pe măsură ce bebelușul crește, organismul tău începe să se refacă. De aceea, este important să te concentrezi și mai mult pe sănătatea ta fizică și mentală. Toate aceste lucruri te vor ajuta să-ți cunoști mai bine organismul și să devii o persoană mai puternică și încrezătoare în propriile forțe. Am pregătit 5 sfaturi utile care să te îndrume pe mai departe.

  1. Reconectarea cu tine

Sarcina și nașterea aduc o serie de schimbări la care vei învăța să te adaptezi pe parcurs. Anumite activități, precum meditația și yoga, te ajută să-ți regăsești un echilibru intern, prin reconectarea cu tine. O altă modalitate este cea în care îți relaxezi organismul într-o încăpere bine aerisită. Petrece acolo 10-15 minute cu ochii închiși, fără a te gândi la ceva anume. 

Pentru a intra în atmosferă, folosește un parfum deosebit sau o lumânare ambientală, așa cum sunt cele de la Tiziana Terenzi. Alege o aromă cu note de ambră cenușie, mosc și patchouli, care să-ți reamintească faptul că ești o femeie frumoasă și atrăgătoare. Sau optează pentru un parfum care vibrează fericire și prospețime, prin note de trandafiri, violete și iarbă.

  1. Grija față de corpul tău

În funcție de așteptările și nevoile tale, schițează un plan pe termen lung pentru a avea grijă de corpul tău. Fiecare organism reacționează diferit, așa că vei adapta pe parcurs anumite lucruri. 

Atunci când ai posibilitatea, odihnește-te și încearcă să faci o plimbare scurtă în fiecare zi. Discută cu un doctor pentru a vedea ce fel de exerciții fizice sunt recomandate după naștere. Poți face exercițiile pe cont propriu sau te poți înscrie într-un program care îți oferă o motivație suplimentară. Mănâncă echilibrat, încearcă să respecți, pe cât posibil, orele pentru masă și hidratează-te corespunzător. 

  1. Menținerea relațiilor sociale

După naștere, te vei dedica bebelușului, dar este important să ai grijă și de tine. Este posibil să te simți vinovată și să crezi că îți neglijezi copilul, dar încearcă să ieși săptămânal din casă. Poți lăsa copilul cu bunicii sau cu o persoană în care ai încredere, deoarece ai nevoie de timp petrecut doar cu partenerul tău și cu prietenii, pentru a ieși din rutina zilnică. De exemplu, mergi la o plimbare în parc, la o piesă de teatru sau la un atelier de creație.

  1. Timpul dedicat unui hobby

Ai cu siguranță o mulțime de lucruri de făcut atât pentru bebeluș, cât și prin casă: de la supravegherea și îngrijirea acestuia, la spălarea hainelor sau pregătirea meselor. Deleagă anumite lucruri pentru a te dedica unei activități care te atrage. De la citit sau desenat, la origami sau brodat, poate fi vorba despre o pasiune mai veche sau o deprindere nouă. Un hobby în această perioadă îți va da o stare de bine și îți va antrena mintea.

  1. Importanța controalelor regulate

Păstrează legătura cu ginecologul și mergi la el pentru controalele de rutină. De asemenea, dacă ai alte consultații pe care le-ai tot amânat (de exemplu, o consultație oftalmologică), este important să îți faci cât mai repede o programare. În plus, acordă atenție diferitelor modificări ale corpului tău, cum ar fi un păr mai fragil sau dureri de spate persistente, pentru a primi îndrumare cât mai devreme. Sănătatea ta este importantă, așa că ai grijă de tine, pentru a avea grijă și de copil.

Atunci când ești mamă, trăirile sunt greu de descris în cuvinte. Vei trece prin diverse provocări, vei învăța și te vei adapta, iar atunci când vei avea nevoie, vei cere ajutor. Dar cel mai important lucru este să te simți bine cu tine și să te apreciezi tot mai mult. Tu ce sfaturi ai pentru o proaspătă mămică?

Sursă foto: Freepik


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton