Nume rare de copii inspirate din astronomie. Cele mai frumoase și inedite alegeri pentru cei mici

Când cauți un nume pentru viitorul copil, nu există loc mai bun în care să te uiți decât… acolo sus. Sus, spre cer.

Soarele, luna și stelele au fost și rămân o sursă uimitoare de inspirație pentru oameni, indiferent de domeniu, de la pictură, la muzică sau cărți. Și de ce nu ar face-o? Ele reprezintă natura, spațiul cosmic și infinitul. Acum, ne putem inspira din ele și când vine vorba despre găsirea unui nume pentru bebeluș.

Haideți să descoperim în clipele următoare nume rare, neobișnuite și frumoase pentru bebeluși, care sunt inspirate din Univers.

Apollo

Nume de titan, Apollo a fost zeul grec al poeziei, profeției și medicinei. Deși numele este destul de rar, este puratat de atletul olimpic Apolo Ohno (cu o ortografie puțin diferită) și de fiul cel mic al lui Gwen Stefani.

Stella

Steaua luminoasă, stea strălucitoare, Stella este un nume cu putere. Derivat din latinescul ‘stella’, care înseamnă „stea', Stella este o alegere populară chiar și pentru mamele care nu sunt pasionate de astronomie.

Nash

Deși sună pământeam, Nash face de fapt parte din sistemul zodiacal și este reprezintă o stea uriașă în Săgetător. A atins apogeul pe lista de nume pentru bebeluși din SUA în 2015, dar credem că acest nume poate merge departe. Printre celebrii care îl poartă se numără jucătorul de baschet Steve Nash și personajul TV Nash Bridges.

Soleil

Un nume potrivit pentru centrul universului tău, Soleil. Înseamnă „soare' în franceză. Cel mai popular personaj care îl poartă este, desigur, actrița Punky Brewster Soleil Moon Frye. Dar este un nume atât de frumos încât sigur va ajunge în totpul preferințelor părinților în viitorul apropiat.

Elio

Pronunțat EH-lyoh este o alegere inedită pentru un băiețel. Derivat din cuvântul latin al Zeului Soarelui grec Helios, Elio este cu adevărat ceva special. Numele nu a fost clasat încă pe listele de nume preferate pentru bebeluși. Dar este deosebit, așadar promite!

Sunniva

Sunniva înseamnă „cadoul soarelui' în engleză veche. Sfânta Sunniva este sfântul patron al Norvegiei de Vest, ceea ce îl face un nume popular acolo. Numele nu a prins în SUA. Variațiile mai populare sunt probabil auzite mai regulat sunt Sunny, Niv și Niva.

Citește și: Cele mai frumoase nume regale pentru copii

Orion

Orion provine din mitologia greacă și romană. Interesant este că numele Orion s-a bucurat de o mică popularitate la sfârșitul anilor 1800, înainte de a dispărea cu totul de pe liste. Abia recent, în anii ’90, acest nume a revenit din nou în vogă, ajungând în fruntea listei celor mai populare nume.

Ayla

Ayla, un nume de fete derivat din ebraica, de la Eilah, este o alegere frumoasă pentru părinții care își doresc ceva departe de convențional. În turcă, numele înseamnă „strălucirea lunii'. Ayla a crescut rapid în popularitate, datorită unei vedete cu o ortografie diferită, Isla Fisher.

Cosmo

Iată un nume destinat, cu siguranță, vedetelor! Cosmo, sau „ordine' și „frumusețe' în greacă, este un nume venit direct din spațiul cosmic. Deși nu a fost niciodată în topul listei de nume pentru bebeluși în SUA, în mod tradițional a fost popular în Italia.

Elara

Acesta ar putea fi numele unei prințese Disney într-o zi. Elara, una dintre lunile lui Jupiter, este un nume de copil cu adevărat distinctiv. Este chiar neobișnuit în Franța natală, unde are alternativa feminină a numelui băieților Alar. Este atat de sofisticat!

Pheonix

Credem că acest nume chiar are o sonoritate aparte! Numit după pasărea mitică, Phoenix este o constelație minoră pe cerul sudic. Originea numelui este grecească și este este printre alegerile preferate ale părinților.

Neoma

Pronunțat „Nee-OH-Mah', Neoma este un nume frumos derivat din cuvântul grecesc ce înseamnă „lună nouă'. Este o alegere cu adevărat specială pentru bebeluș. Și ar fi un nume grozav mai ales pentru un copil născut în timpul lunilor pline.

Citește și: Un nume de copil, la mare modă acum un secol, a redevenit extrem de popular în zilele noastre

Atlas

Atlas a fost zeul grec al călătoriilor și al astronomiei. Probabil că este mai cunoscut ca o figură care poartă literalmente lumea pe umeri. În ciuda faptului că este unul dintre cele mai recunoscute personaje din mitologie, Atlas este încă relativ nefolosit ca nume de copil. Poate că este timpul ca acest lucru să se schimbe, nu credeți?

Nova

Nova, adică nou, este cel mai adesea folosită pentru a descrie o stea strălucitoare (à la supernova), dar este și un nume uimitor. La fel ca stelele pe care le descrie, acest nume are o sonoritate cu totul deosebită.

Freyr

Freyr, pronunțat FRAY-ur, este o alegere bună de nume masculin. Provine din limba nordică veche și este cel mai adesea asociat cu zeul nordic al păcii, fertilității și luminii solare. Această alegere inedită ar putea fi potrivită pentru o familie care dorește să-și celebreze moștenirea scandinavă și dragostea pentru soare, dar nu numai!

Esmery

Ooh, acesta este o opțiune cu mult potențial! Esmeray este un nume turcesc care înseamnă „lună întunecată'. Un nume foarte cool și sofisticat.

Hoku

Acest nume hawaian, care este adesea folosit pentru un băiat, dar poate fi și unisex, înseamnă „stea'. Este ușor de pronunțat (HO-coo) pentru părinții care caută un nume scurt și drăguț!

Samson

Părinții care caută un nume biblic și inspirat de ce e acolo sus, ar putea dori să considere că Samson este o alegere potrivită pentru băiatul lor. Numele Samson este adesea asociat cu puternicul războinic din Biblie, dar sensul său vine de fapt din ebraică, însemnând „soare'. Este un nume care strălucește.

Cassiopeia

Părinților interesați de un nume cu rădăcini grecești pot alege Cassiopeia, care este una dintre cele mai faimoase constelații de pe cerul nordic. Această constelație a fost numită în secolul al II-lea după o regină renumită și frumoasă. Porecla Cassie este o variantă excelentă pentru acest nume.

Anshul

Un copil mult dorit poate fi o rază de soare pentru o familie! Anshul este un nume indian simpatic care înseamnă „rază de soare' sau „prima rază a soarelui', ceea ce poate face, de asemenea, o alegere excelentă pentru primul copil de sex masculin.

Hesper

Acest nume, cu rădăcini grecești, înseamnă „steaua serii' și ar putea fi o opțiune cool pentru părinții care caută un nume interesant. Variațiile numelui includ Hespera sau Hesperia, toate putând fi prescurtate cu porecla „Hessie'.

Cyrus

Cyrus este un nume persan care înseamnă „soare' sau „al soarelui' și este alegerea perfectă pentru un băiat al cărui zâmbet va lumina o cameră! Părinților care doresc un nume cu o opțiune de poreclă încorporată le va plăcea cum sună „Cy'.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri