Nume rare sau trasnite (se poarta la Hollywood)

Nicolas Cage si-a numit fiul Kal-El, dupa numele lui Superman, iar un estonian si-a botezat fiul Keldorn – dupa un personaj preferat dintr-un joc „celebru pentru PC.


Inainte de divortul lor din 1984, cuplul a avut doi copii: Joseph (nascut chiar in primul an de casnicie) si Fuchsia Catherine, venita pe lume in 1982. La scurta vreme dupa nasterea fetitei cu nume atat de colorat si optimist, lucrurile nu au mai fost atat de roz intre Sting si Frances.

Cei doi s-au despartit, iar cantaretul a format un cuplu cu Trudie Styler. S-au si casatorit, de altfel, cativa ani mai tarziu, in 1992. Sting si Trudie au impreuna alti patru copii: Bridget, Jake, Eliot Pauline si Giacomo Luke. In decembrie 1999 s-a nascut fiica lui Don Johnson si a lui Kelley Phleger.

Si nici pana acum nu se stie daca primul nume al copilei a fost inspirat de orasul Atherton din California. In paranteza fie spus, acesta este unul dintre cele mai bogate din Statele Unite. Don si Kelley nu au confirmat suspiciunile jurnalistilor ca ar fi ales acest nume pentru ca ar fi conceput copilul acolo (apropo, ghiciti din trei incercari de ce l-au numit David si Victoria Beckham pe unul dintre fiii lor Brooklyn?).

Celalalt prenume ales a fost Grace si, pana acum, fetita da dovada de multa gratie la aparitiile pe covorul rosu, alaturi de (mai) celebrii ei parinti. Don Johnson are o slabiciune pentru numele cu semnificatii. El si-a botezat primul copil Jesse Wayne (nascut in 1982) dupa un cantaret preferat. Pentru fiica din casatoria cu Melanie Griffith a ales numele Dakota – ca statele omonime).

Primului copil nascut de Kelley Phelger i-a pus un nume de-a dreptul georgrafic. Jasper Breckenridge (nascut in 2002) are ca prenume un parc national din Canada si o statiune de schi din Vermont. Pentru mezinul familiei, nascut in 2006, a ales un nume de inspiratie religioasa: Deacon („diacon).

Hapoel Tel Aviv este numele unei echipe de fotbal cu care un israelian si-a botezat copilul, iar Eros-Adonis este numele ales pentru fiul lor de o familie de belgieni.

Bizare, „comestibile si flower-power
Muzicianul Frank Zappa este celebru si pentru numele neobisnuite pe care le-a pus copiilor lui. Moon Unit Zappa este numele ales pentru fiica lui, Dweezil Zapa a fost numit la nastere Ian Donald Calvin Euclid – pentru ca spitalul a refuzat sa inregistreze numele dorit initial de Zappa (care l-a schimbat legal, ulterior).

Lui Ahmet Emuukha Rodan i-a fost pus al treilea prenume dupa un monstru dintr-un film japonez, iar Diva Magika a fost numele ales de muzician pentru fiica lui care „urla mai tare decat toti bebelusii din spital. „Oamenii comenteaza intruna numele, vezi-Doamne, bizare, pe care le-am pus copiilor mei.

Dar adevarul este ca indiferent ce prenume le-am ales, numele de familie le va face mereu probleme, a declarat odata muzicianul. Daca numele alese de Zappa vi se par ciudate, mai ganditi-va dupa ce le cititi pe cele de mai jos…

Nardwuar the Human Serviette este numele unui muzician din Vancouver;
Depressed Cupboard Cheesecake este numele ales de un cuplu britanic pentru fiul lor;
Moxie Crimefighter este fiul magicianului Penny Jilette;
Wonderful Terrific Monds III este numele unui jucator de baseball si Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa se numeste fiica lui Bob Geldof si a Paulei Yates.

Text: Simona Calancea Dumitrascu, Foto: Arhiva Edipresse..

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii