O femeie a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru că și-a torturat și abuzat cu brutalitate copiii

Bloggerița Ruby Franke a izbucnit în plâns în sala de judecată când i s-a spus că are de executat până la 30 de ani de închisoare pentru că și-a abuzat cu brutalitate doi dintre copii.

Franke, în vârstă de 42 de ani, care este o adeptă a religiei mormone, a pledat vinovată anul trecut pentru patru capete de acuzare de abuz asupra copiilor, după ce unul dintre copii a evadat și a alertat un vecin cu privire la suferința lor.

Ruby Franke și-a convins fata că ar fi „posedată”

Ea a fost condamnată la Tribunalul Districtului 5 din Utah la 1 până la 15 ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzație. Timpul după gratii va fi stabilit de Consiliul de grațiere și eliberare condiționată din Utah, dar potrivit legii, ea poate executa maximum 30 de ani.

Franke, care are șase copii în total, a izbucnit în lacrimi în timp ce vorbea în instanță, când le-a cerut scuze „puilor' ei și i-a spus judecătorului că este dispusă să-și execute pedeapsa. Partenera de afaceri a lui Franke, Jodi Hildebrandt, a primit și ea aceeași sentință.

Citește și: Părinții din Prahova care și-au ucis fetița cu apă opărită vor sta în închisoare mai bine de 20 de ani

Femeia a devenit o senzație pe internet prin intermediul canalului ei de YouTube, 8 Passengers, unde milioane de spectatori au urmărit cum ea și soțul ei, Kevin Franke, și-au crescut și disciplinat cei șase copii.

Dar la sfârșitul anului trecut, au apărut afirmații șocante cu privire la faptul că Franke și-a petrecut ani de zile abuzându-și copiii. Franke a fost arestată alături de partenerul ei de afaceri Jodi Hildebrandt, iar perechea a pledat vinovată la sfârșitul lunii decembrie.

Procurorul-șef adjunct al județului Washington, Ryan Shaum, a explicat marți într-o declarație scrisă că acțiunile lui Franke și Hildebrandt au reprezentat „una dintre cele mai grave abuzuri asupra copiilor' pe care le-a văzut în aproape 30 de ani de urmărire penală.

Citește și: O femeie a fost condamnată la închisoare pe viață după ce și-a împușcat fiul de nouă ori

„Timp de peste trei luni, cei doi copii, de 9 și 11-12 ani, au fost ținuți de mama lor și de partenerul ei de afaceri într-un lagăr de concentrare. Nu li s-a dat apă, mâncare, nu au avut paturi pe care să doarmă și li s-au refuzat aproape toate formele de divertisment. De asemenea, li s-a interzis să interacționeze cu ceilalți și erau ascunși în casă când oamenii veneau în vizită' – a explicat Shaym, pentru Daily Mail.

Mai mult, copiii au fost forțați să facă muncă fizică în aer liber, în căldura extremă a verii, fără pantofi sau șosete.

„Au fost bătuți, iar tânărul de 12 ani a fost legat de mâini și de picioare după ce a încercat să fugă', a adăugat el.

În instanță, Franke și-a prezentat scuzele celor șase copii ai săi pentru suferința pe care le-a provocat-o.

„Pentru cei șase pui mici ai mei… Nu v-aș fi condus niciodată spre întuneric cu bună știință… Am fost făcută să cred că această lume este un loc rău. Am luat de la voi tot ce era frumos, sigur și bun. Am luat-o pe mama voastră de lângă voi. Cât de înfricoșător trebuie să fi fost pentru voi… Sunteți atât de prețioși pentru mine… Îmi pare rău. Sunt umilită și sunt dispusă să ispășesc o pedeapsă cu închisoarea… Înțeleg că asta va lua timp' – a spus ea.

Primele arestări au avut loc în luna august a anului trecut, după ce copilul de 12 ani al lui Franke s-a târât pe o fereastră din casa lui Hildebrandt, subnutrit și cu bandă pe glezne.

A ajuns la casa unui vecin, iar acesta a chemat ajutoare.

„Venise un băiat de 12 ani aici, la ușa mea, cerând ajutor. Știm că au fost probleme la casa acestui vecin. E slăbit. Are bandă în jurul picioarelor. Îi este foame și îi este sete' – a dezvăluit vecinul.

Copilul a acuzat-o pe mama lui că l-a legat și că i-a pus miere și piper cayenne pe rănile cauzate de bandă, pentru a i le trata. A fost transportat de urgență la un spital local. Nu după mult timp, sora lui în vârstă de 10 ani a fost găsită în aceeași casă, de asemenea subnutrită. Patru dintre copiii minori ai lui Franke au fost imediat plasați în custodie de protecție.

Femeia și-a torturat copiii luni la rând

Ruby Franke a admis că și-a torturat fiul timp de mai multe luni, forțându-l să facă ore în șir de muncă fizică, să lucreze vara în aer liber, fără apă și cu „arsuri solare grave' pe corp.

Copilului i s-a oferit foarte puțină mâncare și a fost izolat de alte persoane. După o tentative de fugă, mâinile și picioarele îi erau legate în mod regulat, uneori cu cătușe.

Ruby a recunoscut și că și-a lovit fiul cu picioarele încălțată în cizme, îi ținea capul sub apă și îi astupa gura și nasul cu mâinile.

„De asemenea, i s-a spus că tot ceea ce i s-a făcut au fost acte de dragoste' – se arată în dosarul cazului. Ruby a recunoscut și că și-a abuzat în mod similar fiica de nouă ani, forțând-o să muncească afară, să alerge desculță pe drumuri de pământ și să stea fără mâncare și apă.

„De asemenea, i s-a spus în mod repetat că este rea și posedată, că pedepsele erau necesare pentru ca ea să fie ascultătoare și să se pocăiască. I se spunea că I se fac aceste lucruri pentru a o ajuta', se mai arată în acordul de pledoarie. Iar fata ajunsese să fie „convinsă' că tot ceea ce spunea mama ei era adevărat.

Foto – Captură video Daily Mail


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri